Directeur Arena: val supporter was onfortuinlijk ongeluk

27 november 2013Leestijd: 1 minuut

De val van de Ajax-supporter dinsdag tijdens de wedstrijd tegen Barcelona was hoogstwaarschijnlijk een ‘onfortuinlijk ongeluk’. Dit blijkt uit camerabeelden die het ongeval hebben geregistreerd.

Dat zegt de directeur van het stadion, Henk Markerink, tegen NOS Radio 1.

Onbewuste val

Markerink heeft de camerabeelden bekeken en gesproken met betrokkenen en getuigen. Op basis daarvan gaat hij ervan uit dat het om een ongeluk moet gaan. ‘Het ziet ernaar uit dat hij een vrij onbewuste val heeft gemaakt. Hij is niet bewust op het hekje geklommen en naar beneden gesprongen,’ zegt Markerink.

Volgens de stadiondirecteur voldoet de Arena aan alle veiligheidsvoorschriften. Toch zegt hij dat hij zich zal beraden op maatregelen om dit soort ongelukken te voorkomen. Volgens Markerink zou je kunnen denken aan verhoging van het hek of aan een net in de gracht.

Zwaargewond

De Ajax-supporter viel dinsdagavond tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Barcelona vlak voor de tweede Amsterdamse treffer uit het vak van de F-side. Hij werd met zwaar letsel naar het ziekenhuis afgevoerd. De man ligt nog altijd in ongewijzigde toestand in het ziekenhuis.

Vreemd genoeg besteedde de NOS in de live-uitzending geen enkele seconde aan het ongeluk. Volgens hoofd sport van de NOS, Maarten Nooter, was dit een bewuste keuze.

Tegen de Volkskrant zegt hij dat hij de presentator niet wilde opzadelen met beelden waarvan hij de context niet kende. ‘We zijn in tegenstelling tot Twitter een massamedium en hebben onze eigen verantwoordelijkheid. We wilden sowieso geen verwarring zaaien,’ zegt Nooter tegen de krant.