politiek

Twents raadslid plundert kas begrafenisvereniging

09 januari 2014Leestijd: 1 minuut

Het bestuur van de Onderlinge Uitvaartvereniging Helpt Elkander W.A. in het Twentse Denekamp heeft aangifte gedaan tegen penningmeester en gemeenteraadslid Arwin van Garderen. De Denekampse politicus heeft 21.000 euro van de begrafenisvereniging overgemaakt op zijn eigen rekening en is met de noorderzon vertrokken.

Dat melden lokale media Tubantia en twenteactueel.nl.

Lokaal Dinkelland

Zijn fractie Lokaal Dinkelland heeft Van Garderen geschorst en hem van de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen geschrapt. Een wit vakje op de website van de lokale partij herinnert nog aan het raadslid.

Van Garderen was penningmeester van de begrafenisvereniging en kon daarom makkelijk bij de clubkas. Over de motieven voor zijn daad gaan de verhalen rond in de Twentse gemeente. Duidelijk is dat de onderneming van het raadslid, A.W. Van Garderen Holding Bv, in 2012 door de rechtbank in Almelo failliet is verklaard. Vermoedelijk zat het raadslid op zwart zaad.

Schok

De voorzitter van de begrafenisvereniging noemt het een ‘schok’ dat Van Garderen er met verenigingsgeld vandoor is gegaan. Tegen twenteactueel.nl zegt hij er ‘alles aan te doen om de penningmeester op te sporen’.

Een ingehuurde accountant onderzoekt de fraude. De politie is op zoek naar het voortvluchtige raadslid.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.