Minister Ronald Plasterk is negativiteit PVV zat

28 november 2013Leestijd: 1 minuut

Minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk (PvdA) is het bashen van de politiek en politieke partijen zat. De minister gaat dan ook niet in op het voorstel van de PVV om nog verder te korten op subsidies voor politieke partijen.

‘Ik vind dat we moeten ophouden met het bashen van de politiek en de politieke partijen. We moeten zuinig zijn op het politieke bestel,’ zei de minister donderdagavond.

Subsidies

Hij wil niet ingaan op het PVV-voorstel om verder te korten op subsidies voor politieke partijen. Die zijn volgens de PvdA’er de afgelopen jaren al ‘substantieel’ aangepakt. De PvdA’er ziet daarom geen reden om ze nog verder te verlagen.

Dinsdag zei Plasterk al dat hij niet van plan is om de wachtgeldregeling voor politici verder te versoberen. ‘Politici hebben geen ontslagbescherming, dat hoort bij de aard van de functie. Want als ze het ergens mee oneens zijn, wil je niet dat ze aan het pluche blijven plakken omdat ze anders hun hypotheek niet meer kunnen betalen. Nee, je wilt dat ze consequenties trekken. Maar dat moet dan natuurlijk wel kunnen,’ zei de minister.