Geert Wilders verkozen tot politicus van het jaar bij EenVandaag

14 december 2015Leestijd: 1 minuut
''

Voor de derde maal is PVV-voorman Geert Wilders door de kijkers van actualiteitenprogramma EenVandaag uitgeroepen tot politicus van het jaar. Eerder won hij in 2010 en 2013.

Wilders kreeg een kwart van de 37.000 stemmen. Kiezers waarderen vooral zijn uitgesproken mening in de migratiecrisis. Hij is de enige politicus die duidelijk weet te verwoorden wat de zorgen zijn van veel Nederlanders, zegt een van de deelnemers. Ook wordt Wilders een politicus genoemd met een ‘vooruitziende blik’.

De nieuwe fractievoorzitter van GroenLinks, Jesse Klaver, eindigde tweede met veertien procent van de stemmen. Hij is populair omdat hij beslissingen durft te nemen op basis van idealen. Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem (PvdA) eindigde op de derde plek.

Recordaantal zetels

De afgelopen tijd doet Geert Wilders en zijn PVV het ook erg goed in de peilingen. Als er nu verkiezingen zouden worden gehouden, wint de PVV een recordaantal van 39 zetels. Coalitiepartijen PvdA en VVD zouden een groot aantal zetels verliezen.

Aankomende donderdag kiest de parlementaire pers hun politicus van het jaar. Afgelopen jaar gingen beide prijzen naar voormalig minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans.