Daklozenkrant doet toch aangifte tegen stelend ex-PvdA-raadslid

14 januari 2014Leestijd: 2 minuten

De stichting Straatnieuws gaat toch aangifte doen tegen ex-PvdA-raadslid Bert van der Roest. Hij lijkt niet bereid te zijn het door hem gestolen geld aan de daklozenkrant terug te betalen.

De stichting en Van der Roest lijken het niet eens te worden over het bedrag dat de PvdA’er uit de kas van de daklozenkrant heeft gestolen.

Verdwenen

Uit onderzoek van accountantsbureau Integis blijkt dat Van der Roest 38.793 euro heeft verduisterd. Nog eens 3.500 euro is op ‘onverklaarbare’ wijze verdwenen.

Van der Roest had oorspronkelijk een terugbetalingsregeling getroffen, maar hij wil zich daar niet aan houden, zegt voorzitter van de stichting Broos Schnetz. Volgens Van der Roest heeft hij veel minder geld gestolen.

Van der Roest heeft 15.000 euro terugbetaald en wil nog eens 12.000 euro in de partijkas storten, laat hij weten via zijn woordvoerder. De rest van het ontbrekende bedrag zou hij niet hebben gestolen.

Pinpas

In oktober werd bekend dat Van der Roest geld heeft gestolen van de daklozenkrant toen hij penningmeester was. De daklozenkrant hoopte met Van der Roest tot een oplossing te komen en deed geen aangifte. De jongerenafdelingen van VVD en PvdA deden dit wel, maar het Openbaar Ministerie wilde het onderzoek van het accountantskantoor afwachten.

Het opgestapte raadslid heeft ondanks de diefstal recht op ruim 7.600 euro wachtgeld. PvdA-voorzitter Hans Spekman drong erop aan dat Van der Roest zou afzien van het wachtgeld, maar het raadslid uit Utrecht dacht daar anders over.