Stelend ex-raadslid PvdA vraagt toch om wachtgeld

29 oktober 2013Leestijd: 1 minuut

Bert van der Roest, het voormalige Utrechtse raadslid (PvdA) dat geld van de daklozenkrant had gestolen, heeft wachtgeld aangevraagd. Met zijn claim gaat hij recht tegen het advies van partijvoorzitter Hans Spekman in.

Van der Roest maakt aanspraak op ruim 7.000 euro wachtgeld. Volgens zijn woordvoerder heeft hij het geld nodig om van te leven, omdat hij geen aanspraak kan maken op een bijstandsuitkering en omdat hij door de ophef al zijn werk is kwijtgeraakt.

Terugbetaald

Spekman deed eerder een oproep aan Van der Roest om af te zien van zijn wachtgeld. Het zou volgens Spekman ‘niet passend’ zijn om gebruik te maken van de regeling voor vertrekkende politici en bestuurders. Het raadslid stapte immers op nadat bekend werd dat hij geld had verduisterd.

Volgens de daklozenkrant had Van der Roest 45.000 euro uit de kas verduisterd. Later werd dat bedrag bijgesteld naar 40.000 euro.

Het voormalig raadslid houdt het zelf op een veel lager bedrag. Een externe boekhouder heeft volgens hem geconstateerd dat er 14.000 euro is ontvreemd en het ex-raadslid zegt dat dat bedrag inmiddels is overgemaakt naar Straatnieuws.