nederland

Lichaampjes Cothen zijn van Ruben en Julian

19 mei 2013

De lichaampjes die zondagmiddag zijn gevonden in Cothen zijn van de vermiste broertjes Ruben (9) en Julian (7) die sinds 7 mei werden vermist. Hoewel de identificatie nog in volle gang is, heeft de politie besloten het publiek nu al te informeren.

Dat heeft de politie zondag bekengemaakt tijdens een persconferentie. Burgemeester Koos Janssen (CDA) van Zeist was ook bij de persconferentie aanwezig.

Spanbanden

Hoofdofficier van justitie Johan Bac maakt de ontwikkelingen in deze ‘aangrijpende zaak’ nu al bekend omdat op basis van kleding en de aangetroffen spanbanden vrijwel zeker kan worden gezegd dat het om de jongetjes gaat.

De lichaampjes werden zondag rond 14.30 uur aangetroffen door een wandelaar. Hij schakelde de politie in en al vrij snel ontstond het vermoeden dat het om de twee jongens zou gaan.

Verdriet

Burgemeester Janssen is zondag langsgeweest bij moeder Iris. ‘Het verdriet is bij haar en bij alle naasten onmetelijk groot. Daar zijn geen woorden voor.’

De komende dagen wordt samen met maatschappelijke organisaties en de gemeente bekeken hoe de moeder en andere nabestaanden kunnen worden ondersteund.

Politiechef Midden-Nederland Mirjam Barendse spreekt van een zoekactie van ‘ongekende omvang’. Sociale media speelden daarbij een belangrijke rol. Via die kanalen zijn heel veel tips en aanwijzingen binnengekomen, maar kon de politie ook verkeerde informatie weerleggen.

Omstandigheden

Het forensisch onderzoeksteam is de doodsoorzaak van de kinderen nog aan het onderzoeken.

Het is nog niet duidelijk of de jongetjes op hun vindplaats zijn gestorven of eerder al om het leven zijn gebracht. De omstandigheden waarin de lichaampjes zijn aangetroffen, maakt dat extra moeilijk te achterhalen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.