Afshin Ellian Afshin Ellian Premium Corner

Ybeltje, een perverse uitwerking van het parlementair systeem

06 oktober 2017

Onze democratie is gebaat bij memoires van politici. Zo kunnen we begrijpen hoe onze democratische politiek in de praktijk functioneert. Dat is een heilzame affaire, vooral in een land waar de belangrijkste besluiten achter gesloten deuren worden genomen. Kennis en debat over de politieke processen zouden tot verbetering van onze democratie leiden. Maar hier rijst de vraag of de politiek met de absolute openbaarheid kan functioneren. Ik denk dat dit onmogelijk is. Dat is het geval als politieke partijen met elkaar moeten onderhandelen.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.