‘Apple lanceert iWatch in 2013’

05 maart 2013Leestijd: 1 minuut

Apple zal de iWatch binnen negen maanden op de markt brengen. Dat meldt persbureau Bloomberg maandag op basis van anonieme bronnen. Geruchten over de smartwatch gaan al weken rond. Het zou de nieuwe gadgethit van de iPhone-maker moeten worden.

‘Apple zal het apparaat al dit jaar introduceren’, zegt een van de bronnen tegenover Bloomberg. ‘Apple heeft op zijn minst 79 patenten vastgelegd waarin het woord ‘pols’ genoemd wordt.’ Een van deze patenten zou betrekking hebben op een horloge met een flexibel scherm. Doordat de iWatch op een volledige versie van besturingssysteem iOS draait, zou Apple momenteel nog veel problemen ondervinden met de batterijduur.

Horlogemarkt

De iWatch zal voor Apple de volgende hit moeten opleveren na de introductie van de iPad in 2010. Echter verwacht Bloomberg dat de gadget ook veel invloed zal hebben op de gehele horlogemarkt. ‘De horlogemarkt zal een herstart beleven, net zoals de markt voor mobiele telefoons die kreeg door de introductie van de iPhone’, aldus Bloomberg.

De bronnen van het persbureau lijken eerdere geruchten over de iWatch te bevestigen. Zo zal de gadget het mogelijk maken om telefoongesprekken aan te nemen, routebeschrijvingen op te vragen en berichten te lezen. Ook houdt het slimme Apple-horloge informatie bij over de hartslag en is er een stappenteller aanwezig.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.