Google: Smartphone is nerveuze gewoonte geworden

28 februari 2013Leestijd: 2 minuten

Google lanceert eind dit jaar de Google Glass-bril en topman Sergey Brin liet woensdag weten dat de futuristische bril vooral veel irritaties van de smartphone moet wegnemen. ‘De smartphone heeft zich tot een nerveuze gewoonte gevormd’, zegt Brin.

Brin, die tijdens zijn korte TED-presentatie de Google-bril droeg, claimt dat de gadget veel irritaties van de smartphone zal wegnemen. Vooral het feit dat we dagelijks veel tijd voorovergebogen naar onze telefoon staren, is volgens Brin een vervelend bijverschijnsel van de slimme mobieltjes.

‘Wij vragen ons regelmatig af of dit nou de manier is waarop we met andere mensen in contact willen staan’, vertelt de medeoprichter van Google. ‘Het is eigenlijk als een soort castratie. Je wrijft de hele tijd maar wat over een functieloos stukje glas.’

Nerveuze gewoonte

Google verwacht met Google Glass de gebruiker een natuurlijke interactie met bekende smartphonefuncties te bieden. ‘De smartphone is eigenlijk een nerveuze gewoonte’, meent Brin. ‘Ik trek het apparaat vaak tevoorschijn en kijk ernaar alsof ik iets belangrijks moet doen. Google Glass neemt dit allemaal weg.’

Eind 2013

Google Glass beschikt over een klein display dat voor het rechteroog hangt, waar de drager allerlei informatie op te zien zal krijgen. Niet alleen tekstberichten als e-mails en sms’jes kunnen hierop gelezen worden, ook zal er informatie beschikbaar zijn over de directe omgeving.

De bril beschikt over sensoren, een ingebouwde camera en staat in verbinding met een smartphone. Sergey Brin bevestigde woensdag dat Google Glass eind 2013 beschikbaar zal komen voor consumenten.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.