Oscarjurk van Michelle Obama te sexy voor Iran

26 februari 2013Leestijd: 1 minuut

De jurk die de Amerikaanse First Lady Michelle Obama droeg tijdens de uitreiking van de Oscars, was volgens het Iraanse staatspersbureau Fars nèt iets te bloot. Daarom publiceerde het bureau in eigen land een bewerkte foto, waarop het decolleté en de blote schouders van Michelle Obama bedekt zijn.

Michelle Obama maakte de naam van de winnaar van de Oscar voor de beste film (Argo) bekend vanuit het Witte Huis via een videoverbinding. Ze droeg een zilveren galajurk van de ontwerper Naeem Khan. Sterren onder wie Beyoncé, Eva Longoria en Brooke Shields droegen al eerder jurken van deze ontwerper.

Niet ongebruikelijk

De zilveren jurk heeft een bescheiden decolleté en schouderbandjes. Het persbureau heeft er mouwen bij gephotoshopt en de voorkant van de jurk bedekt tot aan de hals. Het ‘herontwerpen’ van jurken door persbureaus gebeurt wel vaker in Iran.

Strenge regels

Het bewerken gebeurt meestal bij foto’s waar de bureaus niet omheen kunnen, maar die niet helemaal aan ‘de eisen’ voldoen. Iraanse vrouwen die op de staatstelevisie verschijnen, moeten hun haar, armen en benen bedekken. Voor buitenlandse vrouwen op de televisie gelden niet dezelfde, strenge regels, al moeten ook zij zich wel ‘netjes’ kleden.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.