Reacties op de stelling

‘We kenden ooit iemand die dan gewoon zei: “Mens, ga koken.”‘

29 november 2019Leestijd: 4 minuten

In de Tweede Kamer vroeg Lilian Helder (PVV) woensdag een debat aan over capaciteitsproblemen bij de politie, onder meer omdat politiebureaus onvoldoende zijn bemand. Ze werd vrijwel onmiddellijk gecorrigeerd door Monica den Boer van D66, die liever wil spreken over ‘bemensing’. Het leidde alom tot verbijstering en hilariteit, ook onder onze lezers die reageerden op de stelling. Lees een selectie van de reacties terug.

In de rubriek Reacties op de stelling lichten we een aantal reacties uit. Alleen reacties die onder eigen naam zijn achtergelaten, komen hiervoor in aanmerking.

Bekijk alle reacties op de Stelling van de Dag

 

Marion Jansen

Het is werkelijk te zielig voor woorden als een Kamerlid zich druk maakt over dit soort futiliteiten. Zal ze te dom zijn om zich over belangrijke dingen te buigen?
Waar zijn we toch mee bezig in Nederland????

 

Willemijn Voigt

Dit is ongelooflijk. Nederland stikt in de problemen. Allerlei groeperingen staken -terecht!-, eindeloos gedonder over Pfas, CO2 en stikstof, we worden overspoeld door illegalen, overal onveiligheid met name door de niet te controleren bendes, overal wordt belastinggeld verspild door o.a. fraude of weggegeven aan militante organisaties, de gezondheidszorg dreigt in elkaar te zakken, allochtonen hebben meer rechten en de autochtonen steeds meer plichten, en zo kan ik nog heel lang doorgaan.
En waar maakt D66 zich druk om? Om een prachtig, goed Nederlands woord: bemannen c.q. bemanning…………… Dan moet mens de Boer haar naam eerst maar veranderen in mens de Boerin. Ik zeg: mens, ga léven!

 

Bram Zeijlemaker

“Graag meer mensen in het hogere banen segment, want dan kunnen we het ingestelde mensenquotum weer afschaffen” hoor ik mens de Boerin al oreren in de Tweede Kamer.

 

Joost van der Wal

Nee, Nederland is te nuchter om mee te gaan met de anglosaksische hype van het dolgedraaide 3e golf feminisme.

Deze dame is een goed voorbeeld waarom een veel kleinere overheid een noodzaak is en absoluut niet ten koste hoeft te gaan van bestuurscapaciteit.

Zat ze nou bij D66 of is het tegenwoordig DDR66? Qua rol van de overheid in het leven van burgers lijkt het er wel op.

 

Hans van Heesch

Met dit soort politici verdien je als land maar 1 ding: een snelle ondergang.

 

Frank Hakstege

Geneuzel van een incompetente dame. Alleen een bijdrage leveren aan de cosmetische kant van het debat, maar de kern niet willen aanraken.

Waar zijn ze in hemelsnaam mee bezig in Den Haag? Demonstrerende boeren, bouwvakkers, PFAS, CO2, stikstof, politietekorten en dan vervolgens is je bijdrage in een debat “bemensing”… Ongelooflijk gewoon, wat een politiek drek hebben over gehouden in Den Haag.

 

Twan Hendriks

Principieel moet ik zeggen dat D66 per definitie ongelijk heeft.

Voorts vind ik het woord “bemensing” best grappig. Als Limburger benadrukt het voor mij nog meer dat het om mannen gaat. In het Limburgse dialect spreekt men namelijk van een mens en een vrouw. Volgens mij komt dat doordat het woord mens en man dezelfde etmologie hebben.

 

John Cramers

Oneens met de stelling. Niet alleen seksisme zou volgens de identiteitsmaffia (waar D66 een ware fan van is) moeten worden uitgebannen, maar elke vorm van discriminatie in het taalgebruik. In de VS zie je aan de linkse universiteiten waar dit toe kan leiden. De hele taal moet op de schop met een komplete chaos tot gevolg, als je deze fanatieke sjw-ers tenminste hun zin geeft. Daarbij horen natuurlijk enorme aanklachten/straffen als men in het gecreëerde taaloerwoud een foutje maakt, waaraan iemand van een van de talloze zieligheids-subgroepen aanstoot zou kunnen nemen. Het wordt juist tijd om paal en perk te stellen aan deze steeds erger wordende idioterie.

 

Peter Janssens

Kunnen ze ook oplossingen zoeken voor zaken die er toe doen? Helaas maar biologisch gezien worden we nooit hetzelfde en niet alles is seksistisch of racistisch. Woorden zijn dit op enkele uitzonderingen na nooit, de toon en de wijze waarop taal gebruikt wordt kunnen dit wel zijn. Het gezonde verstand van de ontvanger zou dit onderscheid moeten kunnen maken, dit in tegenstelling tot lange tenen en/ of gekwetste geesten. Als we alle woorden die seksisitisch zouden zijn serieus uit gaan bannen moeten we ook het uitbaten van het vrouw of man zijn strafbaar stellen. Idiote maatschappij.

 

Felix Mol

We kenden ooit iemand die dan gewoon zei: “Mens, ga lekker koken.”

 

Wilt u ook meepraten over de Stelling van de dag? Neem dan een abonnement op Elsevier Weekblad. U kunt een reactie op de site plaatsen als u abonnee bent.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.