Reacties op de stelling

‘Nederland wordt langzaam maar zeker een vervelend, onverdraagzaam land’

01 augustus 2019

ProRail gaat binnen twee jaar roken op alle stations verbieden. De spoorbeheerder wil niet wachten tot het kabinet in het kader van het Nationaal Preventie Akkoord landelijk een totaalverbod gaat instellen. Betutteling of een goed besluit?, vroegen we u.

In de rubriek Reacties op de stelling lichten we een aantal reacties uit. Alleen reacties die onder eigen naam zijn achtergelaten, komen hiervoor in aanmerking.

Bekijk alle reacties op de Stelling van de Dag

Loek Jansen

Ik begrijp al die hysterie niet! Sigarettenrook in de buitenlucht verwaait meteen, daar kan niemand last van hebben.

Erik Veldman

Uitstekend idee. Tijden en dus inzichten veranderen. Roken blijkt erg ongezond, ook voor meerokers. Niet meer dan logisch dat ProRail dit gaat doen. En iemand moet de eerste stap zetten.

Henk de Hoogt

Het zoveelste bewijs van doorgeslagen betutteldrift. ProRail moet zich vooral met haar kerntaak bezighouden, het op tijd laten rijden van de treintjes kost al moeite genoeg. Roken mag alleen nog maar bij de rookpaaltjes en dat is allemaal uitsluitend in de openlucht op de meest tochtige perrons, daar zou dan mogelijk eens wat vaker schoongemaakt moeten worden. Nederland wordt langzaam maar zeker een vervelend, onverdraagzaam land.

Johan Mattijsen

Inderdaad betuttelend: mensen met een beetje fatsoen en opvoeding weten zelf wel of ze hinder veroorzaken met het roken. Het valt mij wel op dat er veel mensen zijn die overdreven reageren op mensen die nog wel roken, waar dan ook, op een terras, midden op het strand etc.
J. Mattijsen (Niet-roker sinds 10 jaar)

Peter Laman

Absoluut niet. Roken is asociaal gedrag waarmee je mensen om je heen dwingt om vreselijke stank in te ademen, die ook nog eens zeer schadelijk is voor de gezondheid. De enige oorzaak dat het überhaupt toegestaan is, is dat het vroeger normaal werd gevonden en er veel verslaafden zijn. Als rookwaren vandaag werden uitgevonden, zou de productie zeker verboden zijn. Er is namelijk geen zinnig argument vóór te bedenken.

Wilt u ook meepraten over de Stelling van de dag? Neem dan een abonnement op Elsevier Weekblad. U kunt een reactie op de site plaatsen als u abonnee bent.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.