Reacties op de stelling

‘Het zou maar zo kunnen dat die varkens wijzer zijn dan de dieractivisten’

20 augustus 2019

Dierenactivisten en de Partij voor de Dieren vinden het tijd dat er een einde komt aan de traditie zwientie tikken, een spel waarbij deelnemers geblinddoekt een varken moeten aantikken. We vroegen onze lezers: is zwientie tikken dieronvriendelijk en niet meer van deze tijd, of een leuke en onschuldige traditie? Lees een selectie van de reacties op de Stelling.

In de rubriek Reacties op de stelling lichten we een aantal reacties uit. Alleen reacties die onder eigen naam zijn achtergelaten, komen hiervoor in aanmerking.

Bekijk alle reacties op de Stelling van de Dag

 

F Geurts van Kessel

Allahs afbakbar, zwientje tikken, het westen, Amsterdam en Den Haag voorop, wil het oosten zeggen hoe ze moeten leven en wat volgens hen wel en niet kan. Laten ze eerst hun eigen puinhopen een beetje op orde proberen te brengen. Kijk naar Amsterdam. Wat voor nut heeft een verbod (of het nou zwientje tikken is of gezichtsbedekkende kleding in openbare ruimtes) als het niet GEHANDHAAFD wordt?

 

Frtts Assenaar

Het lijkt me eerlijk gezegd ook best een verzetje voor de (jonge) varkens. Even weg uit de betonnen stal, lekker rondrennen in de modder, er worden geen pijnlijke praktijken uitgeoefend.

 

M. van Wygerden

Mevrouw de dierenarts ziet geen stress bij de dieren. Op meerdere YouTube filmpjes is wel degelijk angst bij de dieren zichtbaar. Misschien moet mevrouw eens een opticien raadplegen.

En dan: waarom worden i.p.v. varkens geen mooie jonge meiden ‘ingezet’?

Aaaaaaaaaaaaaah is dat seksistisch ? Nou lelijke ouwe mannetjes is ook goed hoor.

 

Paul van Geffen

Naar verluidt gaan de speel-varkens niet terug naar de stal maar door naar het abattoir, dat heeft de redacteur niet vermeld.

Deze traditie heeft dus wel wat weg van het Spaanse stierenvechten.

 

Ermin de Winkel

Als een dierenarts geen stress waarneemt moet er van worden uitgegaan dat dit inderdaad zo is. Regelgeving dient vanuit kennis en waarneming doorgevoerd te worden, niet vanuit emotie.

Zoals Fttrs Assenaar al aangeeft, een relatief intelligent dier als een varken zou er maar zo ook plezier in kunnen hebben. Het zou maar zo kunnen dat die varkens wijzer zijn dan de dieractivisten.

 

Erik Nannen

Dit is een totaal onschuldig vermaak, waarbij de varkens geen schade wordt toegebracht.

Tegelijkertijd zien ze de olifant is de kamer niet staan, het islamitische slacht”feest” waarbij duizenden beesten worden doodgemarteld.

Wanneer je dit over het hoofd ziet, heb je geen recht van spreken meer.

 

Jaap van der Ende

De enigen die er stress van krijgen zijn de dierenrechtenorganisaties, veroorzaakt door hun beperkt wereldbeeld.

 

Frank Höppener

Ah ja natuurlijk! PvdD: ‘Traditie of folklore houdt op waar lijden van mens of dier begint.’

Al ooit in de ‘cultuur’ van een halal-slachthuis gekeken?

Waarom horen we jullie daar niet over? We hoeven PvdD niet meer serieus te nemen.

 

Shirley van Heck

Belachelijk! Ze hebben het duidelijk nooit gezien, anders zouden ze gezien hebben dat de big (het zijn geen varkens) er volkomen relaxed rondloopt en er uitziet of hij het zelf een leuk spelletje vindt.

 

Ad Van Ekeren

Hoe lang moeten wij de stadsterreur uit de grote steden nog tolereren. Een klein zelfbenoemd clubje wereldverbeteraars die geen benul hebben hoe het bij ons werkt proberen alles wel even te regelen en te verbieden. Als ze nu eerst eens orde op zaken stelden in de steden waar honderden miljoenen zijn besteed in warmteprojecten en vuilverbranding en dan eens terug komen. Iedere keer weer gedoe om van alles en nog wat. Voor de echte problemen geen oplossing.

 

Nico van Schaijk

Zolang Esther Ouwehand openlijk buitenwettelijke acties van dierenactivisten steunt, heeft ze wat mij betreft geen recht van spreken.

 

Gait H.M. Leferink

Zwientie tikken is gewoon volksvermaak! En alwéér trekt een deel van West Nederland een grote scheur open. Omdat we hier in het Oosten niet achter de daar geldende gewoonten aan rennen. Want direct kwekken “oh, wat sieluchch, die arreme diertjus!” maakt hier weinig indruk. Onverdraagzaam deel van West Nederland, het wordt tijd dat jullie leren inzien dat we hier onze eigen normen en waarden hebben. Dieren kwellen, kan ik jullie geruststellen, hoort daar niet bij. En daar hoort ook NIET bij wat daar in Drugsdorp aan de Amstel de gewoonte is: Als kip-zonder-kop achter het nieuwste modetje aanrennen! Begrepen?

Toch goodgoan: Gait H.M. Leferink

 

Liesbeth de Vogel

Nou het is goed dat u niet achter iedere nieuwe gril aanrent, en misschien uw kinderen wat makkelijker van de drugs en de misdaad kan afhouden, maar dat is geen reden om West Nederland af te katten. Ik weet zeker dat in Oost Nederland ook veel mensen niet van die stomme, onnodige,  dieronvriendelijke vormen van vermaak houden.

en

Een heleboel mensen hier schijnen niet te weten dat de PvdD al tien jaar probeert om wetten te maken die het onverdoofd slachten verbieden. En dat wordt steeds tegengehouden door de VVD en de gristelijken.

Over de varkens, die kwamen rechtstreeks uit hun donkere betonnen bakken in de bio-industrie en gaan na het feest rechtstreeks door naar het slachthuis.

Kunnen die dronken dorpse pubers niet iets anders bedenken op hun domme feesten?

 

Wilt u ook meepraten over de Stelling van de dag? Neem dan een abonnement op Elsevier Weekblad. U kunt een reactie op de site plaatsen als u abonnee bent.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.