‘Iedereen is zielig en zwak. We kunnen niets meer zelf beslissen’

26 november 2018Leestijd: 2 minuten
Foto: Lily Banse

De PvdA wil in de Arbeidstijdenwet laten opnemen dat een werknemer zijn baas buiten werktijd mag negeren. Dat zorgt voor minder stress en burn-outs, denkt Kamerlid Gijs van Dijk. Een goed idee om de werkdruk te verminderen, of hoort een berichtje van de baas na werktijd er nu eenmaal bij? We vroegen u om uw mening. Hierbij enkele reacties.

In de rubriek Lezersreacties lichten we een aantal reacties uit. Alleen reacties die onder eigen naam zijn achtergelaten, komen hiervoor in aanmerking.

Bekijk alle reacties op de Stelling van de dag

 

Annette Schols

Wat een gezeur allemaal. Studenten krijgen een burn-out, werknemers een burn-out. Is dit de maatschappij van de watjes? Mijn man en ik hebben allebei vanaf ons zestiende jaar drie slagen in de rondte gewerkt. Daarnaast hadden we, later, kinderen en een huishouden te runnen. O ja, we gingen ook nog ieder weekend bij de respectievelijke ouders langs. Natuurlijk klaagden wij wel eens over hoe druk wij het hadden, maar dat hoorde er gewoon bij. Ik werkte thuis voor een fotografisch zet bedrijf en als er een klus af moest, dan zat ik soms tot ’s nachts 3 uur te werken om het af te maken. Daarnaast kwam het regelmatig voor dat ik in een weekend moest werken. Dat heb ik altijd gedaan en ik was blij dat ik werk had.

Frits Assenaar

Doet mij haast vermoeden dat de fractieleider van de PvdA soms lastig is … Maar in ernst: er zijn beroepen waarin “de baas” een beroep op je kan doen in je vrije tijd. Politie, brandweer, personeel operatiekamer, gespecialiseerde storingverhelpers. Maar het is onzin om daarvoor de Arbeidstijdenwet aan te passen.

Jos van Deventer

Ik begrijp het probleem niet. Of je spreekt arbeidstijden af, of je spreekt geen arbeidstijden af. Als er geen arbeidstijden zijn afgesproken kun je ook niet buiten werktijd worden lastiggevallen. Als die arbeidstijden wél zijn afgesproken hoef je buiten die tijden niets voor je baas te doen. Dat is niet meer dan logisch. Waarom moet het dan nog eens apart in die Arbeidstijdenwet staan?

Frans Cox

We zijn zwakke huilertjes.
Iedereen is zielig en zwak.
We kunnen niets meer zelf beslissen. Wat we eten, drinken, roken, vieren of niet, waar we om lachen, hoe we denken, of we carrière willen, het word voor u ingevuld, uit gestippeld en in wetten vastgelegd.
Vrij land, liberaal land, vaarwel!!!

Wilt u ook meepraten over de Stelling van de dag? Neem dan een abonnement op Elsevier Weekblad. U kunt een reactie op de site plaatsen als u abonnee bent.