‘Geldproblemen Fortuna Sittard voorbij door verkoop stadion’

07 december 2013Leestijd: 1 minuut

De Limburgse voetbalclub Fortuna Sittard is in één klap uit de financiële problemen, omdat het zijn stadion heeft verkocht aan Fitland, een bedrijf dat meerdere sport- en bedrijfslocaties heeft. Het is niet bekend voor welk bedrag het stadion van eigenaar wisselt.

Dat melden Limburgse media zaterdag. De voetbalclub uit Sittard, waarvan het eerste elftal met moeite meekomt in de Jupiler League, zit al langer in geldnood.

De club, die momenteel op de vijftiende plaats staat in de competitie, zou jaarlijks maar ongeveer een miljoen euro aan sponsorgeld binnenkrijgen en de schulden van de vereniging zouden inmiddels zijn opgelopen tot een ruime 12 miljoen euro. Door de verkoop zou de schuldenlast in een keer af te lossen zijn. Daarnaast hoeft de club geen huur te betalen voor het stadion.

Sjeiks

Vorig jaar waren de Limburgers nog in overleg met oliesjeiks uit Qatar, maar aan de droom om door rijke zakenlui uit het Midden-Oosten uit te problemen te komen, viel al snel in duigen.

In plaats daarvan verkoopt Fortuna Sittard het stadion aan het bedrijf Fitland en gaat de voetbalclub samen met handballers en zaalvoetballers uit dezelfde stad.