sport

Feyenoord profiteert niet van spectaculair verlies Ajax

27 januari 2013Leestijd: 1 minuut

Het is Feijenoord niet gelukt om het verlies tegen aartsrivaal Ajax van vorige week weer te herstellen. Ajax ging in een spectaculair duel onderuit tegen Vitesse, maar Feyenoord kwam in eigen huis niet langs FC Twente.

De Ajacieden leken in Arnhem af te stevenen op een onbezorgde overwinning en stonden bij rust nog op een 2-0 voorsprong.

Maar onder leiding van aanvoerder Theo Janssen vochten de Arnhemmers zich naar een spectaculaire come-back. Renato Ibarra schoot tien minuten voor tijd de 3-2 binnen.

Profiteren

Zowel Feyenoord als FC Twente kon van het verlies van Ajax profiteren. Maar de twee ploegen eindigden het onderlinge duel met de stand die voor aanvang al op het scorebord stond.

Feyenoord verzuimde daardoor de 3-1-nederlaag van vorige week tegen Ajax goed te maken en de tukkers zagen de kans om uit te lopen op de Amsterdammers aan zich voorbij gaan.

PSV

PSV is de enige ploeg die profiteert en blijft door een eerdere winst op Heracles de koploper. Ajax en FC Twente volgen.

Vitesse heeft door de winst op Ajax, Feyenoord nu achterhaald en staat met 38 punten op de vierde plaats.


Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.