sport

‘Eerste marathon op natuurijs dinsdag of woensdag’

12 januari 2013Leestijd: 1 minuut

De eerste marathon op natuurijs kan misschien dinsdag of woensdag al worden gereden. Het moet in dat geval overdag niet boven het vriespunt uitkomen, maar daar gaan meteorologen niet van uit.

Dat meldt weerdienst weeronline.nl zaterdag. Afgelopen nacht was de eerste winternacht van het jaar met min 5,1 graden in Maastricht.

Vriezen

Zondag is de kans op de eerste ijsdag groot. De temperatuur blijft die dag in De Bilt de hele dag onder nul. Daarna blijft het matig vriezen en kan het in het oosten zelfs min 10 worden.

Na het weekend houdt het koude winterse weer aan en neemt de kans op schaatsijs toe. In het zuiden van het land valt er soms ook wat sneeuw. Dat is slecht voor de kwaliteit van het ijs.

De strijd om de eerste marathon om natuurijs gaat zoals gebruikelijk tussen Noordlaren (Groningen), Veenoord (Drenthe) en Gramsbergen (Overijssel). IJsvereniging Hondsrug in Noorlaren hoopt maandag al een marathon te organiseren.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.