politiek

Motie ChristenUnie en PvdA tegen gokzender SBS

21 november 2013Leestijd: 1 minuut

De ChristenUnie en de PvdA willen voorkomen dat Nederland een gokzender krijgt. De partijen dienen donderdagavond een motie in om ook in de nieuwe wet op kansspelen een verbod op gokkanalen op te nemen.

Kamerleden Gert-Jan Segers (ChristenUnie) en Mei Li Vos (PvdA) grijpen donderdagavond het debat over de justitiebegroting aan om een motie in te dienen.

Ze hopen op de steun van andere partijen in de strijd tegen een gokkanaal op de Nederlandse televisie.

Desastreus

De politieke actie wordt ondernomen naar aanleiding van het bericht in het AD dat SBS van plan is om een gokzender te starten. Maar dat vindt Segers geen goed idee. ‘Een gokzender leidt alleen maar tot meer gokverslaving. Daar moet je geen extra ruimte aan geven,’ zegt het Kamerlid.

De ChristenUnie en de PvdA vrezen dat een gokzender in Nederland ‘desastreus’ uitpakt voor gokverslaafden in Nederland. De partijen rekenen erop dat de motie een brede steun in de Kamer zal krijgen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.