Frits Bolkestein presenteert zijn memoires

23 oktober 2013Leestijd: 2 minuten
'ANP'

Minister-president Mark Rutte (VVD) neemt donderdagavond 7 november het eerste exemplaar in ontvangst van het boek met de memoires van Frits Bolkestein. De herinneringen van de voormalig VVD-leider verschenen eerder dit jaar in feuilletonvorm in weekblad Elsevier. Voor de boekuitgave zijn ze licht bewerkt.

De presentatie heeft plaats in De Rode Hoed in Amsterdam. De auteur zal worden ondervraagd door de presentator Frénk van der Linden.

Vreugde en verdriet

Hij zal de oud-minister en voormalig lid van de Europese Commissie interviewen over actuele onderwerpen, persoonlijke kwesties en uiteraard het boek, dat de moeizame titel Cassandra tegen wil en dank heeft gekregen.

Aan de orde komen vragen als: wanneer maakte hij verkeerde politieke keuzes? Waarop kijkt hij met trots terug? Hoe ging hij om met vreugde en verdriet? En: wat zou hij nu met Nederland doen als hij minister-president was?

Tachtig

Bolkestein vierde eerder dit jaar zijn tachtigste verjaardag. Ter gelegenheid daarvan werd een besloten avond georganiseerd over immigratie, de Europese Unie en ontwikkelingssamenwerking. De teksten van deze bijeenkomst zijn onlangs door Elsevier Boeken gepubliceerd onder de titel ‘Ideeën en werkelijkheid’.

In september 2011 hield Bolkestein de derde H.J. Schoo-lezing over de gevolgen van de grootscheepste immigratie. De uitgebreide tekst van deze toespraak is samen met andere betogen van Bolkestein over dit onderwerp verschenen onder de titel ‘De Goede Vreemdeling’.

Kaarten voor de boekpresentatie van 7 november zijn verkrijgbaar bij De Rode Hoed.