politiek

Onrust bij Tweede Kamerleden over lager salaris

12 februari 2013Leestijd: 1 minuut

Onder Tweede Kamerleden is commotie ontstaan nadat bekend werd dat ze erop achteruit gaan in salaris. De meeste Kamerleden zagen in januari hun brutoloon van 7.300 euro met 170 euro dalen.

Dat schrijft het AD dinsdag.

Zorgverzekering

Directeur personeel en organisatie van de Tweede Kamer Henk Bakker schrijft in een brief aan de Kamerleden dat dit te maken heeft met een verhoging van de pensioenpremie en een verhoging van de inhouding van de zorgverzekeringswet.

VVD-kamerlid Helma Neppérus vindt de brief van Bakker onduidelijk. ‘Ik wil hier meer over weten, want het is toch best een bedrag dat wij minder krijgen,’ zegt ze in het AD.

Ongeruste burgers

Volgens PvdA-Kamerlid Ed Groot is het nu eenvoudiger om brieven van burgers die er door het kabinetsbeleid op achteruit gaan, te beantwoorden.

‘Ik kan nu zeggen dat ik een van hen ben,’ aldus Groot tegen het AD.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.