Hoog laag bedden

Met het oog op de toekomst kiezen steeds meer mensen voor een slaapkamerinterieur met daarin een hoog laag bed. De hoog laag bedden zijn niet van andere bedden te onderscheiden en kunnen bij De Suite volledig in de eigen stijl van de klant worden gemaakt.

Zo halen klanten het beste bed in huis, voor nu én voor later. De luxe hoog laag bedden zijn individueel vorm te geven en worden voor de klant op gemaakt in de meubelmakerij van De Suite.

Van ziekenhuis bed naar mooi design bed

Het hoog laag bed voor thuis is 20 jaar geleden ‘bottom-up’ ontstaan door klanten met een fysieke beperking. Rond de eeuwwisseling maakte De Suite een flinke groei mee en nam de productie van de op maat gemaakte bedden in rap tempo toe. Tegelijk vonden steeds meer mensen met een fysieke beperking – sommigen ook in een rolstoel –  hun weg naar Moordrecht, omdat ook zij gebaat zijn bij de hechte samenhang van advies, verkoop en productie.

In die tijd stonden juist die mensen aan de basis van een meubelstuk waar tegenwoordig veel gebruik van wordt gemaakt door senioren die meestal helemaal geen handicap hebben. Als u in de fabriek van De Suite rondkijkt, dan ziet u het bewijs dat de markt voor hoog laag bedden niet uitsluitend bestaat uit zorgbedden die een associatie opwekken met een ziekenhuis. Dagelijks vertrekken er bedden naar klanten die juist gekozen hebben voor hoog laag comfort én design.

Het allereerste hoog laag bed van de makers van De Suite is nog steeds in gebruik. “Zinvol innoveren” noemen ze dat. Daarbij gaat het niet om het innoveren zelf, maar om het leven van klanten beter, mooier en makkelijker te maken. Innovaties worden betekenisvol ingezet door steeds rekening te houden met de persoonlijke omstandigheden van klanten. Vervolgens is het belangrijk wat er met de gebruikerservaringen gedaan wordt om zo de techniek steeds verfijnder en sterker te maken.

Wat is een hoog laag bed precies?

Een hoog laag bed heeft een bodem waarvan het slaapoppervlak in zijn geheel in hoogte verstelbaar is. De hoog-laag bedden kunnen tot een hoogte van 110 cm worden versteld. Op deze hoogte is verzorging goed mogelijk en worden rugklachten bij verpleging voorkomen. Het systeem is makkelijk te bedienen en zo sterk dat het met gemak tot 200 kilo kan liften.

De hoog laag functie wordt ook gebruikt om makkelijker uit bed te stappen en heeft daarnaast alle comfort van een elektrisch verstelbare boxspring. De rugleuning kan versteld worden om bijvoorbeeld een boek te kunnen lezen of televisie te kijken. En de benen kunnen omhoog, wat prettig is bij vermoeide benen.

Goed slapen is enorm belangrijk

Een goede nachtrust geeft uw lichaam en geest energie voor overdag. Daarom is goed slapen zo belangrijk. Goed slapen bereikt u met de juiste ondersteuning van uw lichaam, maar ook met een droog slaapklimaat. Bovendien kunnen kan de FPS-technologie uw bloedsomloop stimuleren en uw spieren extra ontspannen. Zodoende slaapt u beter en neemt vermoeidheid sneller af.

Beter slapen met geluid

De bedden met een ingebouwd FPS (Frequency Physio Support) geluidssysteem maken op een innovatieve manier gebruik van geluid om nog beter te slapen. Subtiele geluidsgolven stimuleren de bloedsomloop en ontspannen de spieren. De weldadige werking van deze ontspanningstechnologie reduceert lichamelijke klachten, waardoor slapen beter gaat en vermoeidheid afneemt. Deze succesvolle toepassing geldt ook voor mensen die stress ervaren, neuropathische pijn hebben of veel spanning opbouwen, zoals bij Parkinson.

Zorg komt vaak onverwachts

Steeds meer mensen kiezen uit voorzorg voor een hoog laag functie in het nieuwe bed. Als de persoonlijke omstandigheden daarom vragen, dan is het prettig dat de slaapkamer niet wordt verbouwd tot een ziekenhuiskamer. Maar fysieke problemen kunnen voor een hele behoorlijke uitdaging zorgen in de slaapkamer. In en uit bed gaan kan lastig zijn, het omdraaien is soms moeilijk en vaak is ook de fysieke en mentale belasting voor de partner hoger. Dat terwijl uw lichaam juist meer rust en ontspanning nodig heeft. Wanneer de zorg dan onverwacht komt is het hoog laag bed in een handomdraai een zorgbed.

De Suite heeft jarenlange ervaring in het ontwerpen, maken en leveren van hoog-laag bedden voor thuis. Een hoog laag bed is voorzien van handige en slimme functies voor het dagelijks gebruik. Voor de samenstelling van een hoog laag bed is een uitgebreid programma beschikbaar om rekening te houden met persoonlijke omstandigheden en individuele wensen. Dat kan zijn als er sprake is van Parkinson waarbij we extra aandacht geven aan het draaien en opstaan.

Hoog laag bed in elke stijl

Stijl betekent, net als comfort, voor iedereen iets anders. Dat principe blijft overeind bij het ontwerpen en produceren van een hoog laag bed voor thuis. Het hoog laag systeem kan aan beide zijden ingebouwd worden, maar ook naar keuze links óf rechts. Het partner bed wordt dan uitgevoerd zonder systeem of alleen met een rug- en voetverstelling. De stijl van een bed met een hoog laag functie blijft volledig intact, ongeacht voorkeur voor stoffering of afwerking van het hout of lakwerk. Hoe het hoog-laag bed of hoog-laag boxspring eruit komt te zien, bepaalt de klant volledig zelf.

Lees meer op: Desuite.nl/bed/hoog-laag

Dit is een partnerpagina. De redactie van EW is niet verantwoordelijk voor de inhoud.
De Suite

De Suite maakt elk seniorenbed in eigen stijl

We worden in Nederland ouder en ouder met een gemiddelde leeftijd die al ruim de 80 voorbij is. Deze toename in levensverwachting betekent voor velen een lange – en gelukkig ook vaak prachtige – periode die ouderdom heet. Maar die ouderdom komt wel met gebreken en voor menig ‘senior’ met een opeenstapeling van verschillende klachten. […]

Lees verder
De Suite

Beter slapen met geluid

Een goede nachtrust geeft het lichaam en de geest energie voor overdag. Een goed bed en matras afgestemd op uw wensen is hierbij essentieel. Bij De Suite bieden we bovendien de mogelijkheid om uw matras uit te rusten met een ingebouwd FPS-geluidssysteem. FPS staat voor ‘physio frequency support’. Het systeem geeft geluidsgolven af die niet […]

Lees verder
De Suite

De slaapkamer is de belangrijkste ruimte in huis

Goed slapen begint bij een goed bed. Maar om ultiem te ontspannen in de slaapkamer is het belangrijk dat de inrichting van deze leefruimte is afgestemd op uw wensen. De Suite heeft meer dan 40 jaar ervaring in het maken van bedden en kasten op maat. Wij helpen u graag verder om kwaliteit te combineren […]

Lees verder