De Suite maakt elk seniorenbed in eigen stijl

We worden in Nederland ouder en ouder met een gemiddelde leeftijd die al ruim de 80 voorbij is. Deze toename in levensverwachting betekent voor velen een lange – en gelukkig ook vaak prachtige – periode die ouderdom heet.

Maar die ouderdom komt wel met gebreken en voor menig ‘senior’ met een opeenstapeling van verschillende klachten. Om het leven voor lange tijd de baas te blijven maakt De Suite speciale bedden voor senioren. In het bijzonder met ontspanningstechnologie die zorgt dat u zich jonger voelt en waarmee u gericht werkt aan het reduceren van pijnklachten.

Doelgericht werken aan pijnklachten

Een seniorenbed van De Suite uitgevoerd met FPS-ontspanningstechnologie is echt iets bijzonders en draagt aanmerkelijk bij aan de kwaliteit van leven. Het verminderen van pijnklachten is dan ook geen loze belofte. Eigenaar Wim Hofman. “We kunnen zonder voorbehoud zeggen dat mensen beter ontspannen, minder pijn ervaren en vlugger herstellen. Juist onze senioren klanten hebben daar baat bij. In onze showroom kunnen we precies uitleggen en laten ervaren wat deze technologie voor iemand kan betekenen.”

FPS staat voor Frequency Physio Support en stimuleert doorbloeding door middel van geluidsgolven. De techniek wordt al jaren succesvol ingezet in verpleeghuizen als therapie, maar ook voor het personeel als ontspannings- en herstelmoment. Bekende voorbeelden zijn het Radboud UMC, Erasmus MC, het Rotterdams Havenbedrijf en voetbalclub AZ uit Alkmaar. Inmiddels gebruikt ook de Gasunie 4 stoelen met FPS en De Suite zorgde voor de introductie in de beddenbranche met de mogelijkheid om de technologie in elk bed in te bouwen. FPS geeft een makkelijke manier om op elk gewenst moment en gewoon in uw eigen bed te ontspannen op de golven van laagfrequent geluid.

Beter (door)slapen

Veel ouderen slapen niet optimaal. Sommigen hebben moeite met in slaap vallen en liggen daardoor langer wakker. Maar meestal is doorslapen het probleem en lukt in slaap vallen juist wel vanwege het opgelopen slaaptekort. Structureel slechter slapen bij ouderen kan allerlei oorzaken hebben. Wim: “De oorzaak kan liggen in pijnklachten, stijfheid en gewrichtsklachten. Die klachten kunnen op hun beurt weer voor stress zorgen waardoor het lichaam niet klaar is voor een lange periode van rust. Het lichaam blijft dan te gespannen. Dat zien we bijvoorbeeld ook bij senioren die slecht zijn gaan slapen vanaf hun pensionering, vaak door een gebrek aan ritme.”

Bij De Suite leggen ze graag uit dat beter slapen en langer doorslapen ook voor senioren prima mogelijk is. Dat doen ze door elk matras en elk bed op maat te maken en rekening te houden met persoonlijke omstandigheden. Wim legt uit: “Slaapproblemen kun je beter niet negeren, want oververmoeidheid ligt op de loer met alle gevolgen van dien. Dat is echt zonde en nergens voor nodig. Wij maken al 40 jaar bedden op maat en doen er alles aan om te zorgen dat we de perfecte nachtrust vinden.  Afgestemd op uw lichaam, ergonomisch en passend bij uw persoonlijke situatie. Met de FPS-technologie  in handen om het lijf in een diepe staat van ontspanning te brengen. Een prachtige manier om de slaapkwaliteit te verbeteren.”

Koudwatervrees voor het seniorenbed

De senior op zoek naar een nieuw bed komt in aanraking met keuzes die mogelijk in strijd zijn met de persoonlijke beleving van het ouder worden. Rekening houden met ‘de leeftijd’ kan confronterend zijn. Voor sommigen is het dan ook even wennen om andere afwegingen te maken dan vroeger. Wim: “Daar hebben we elke dag mee te maken, want we zijn gewend om vooruit te denken en te anticiperen op de lange termijn. Wij ontmoeten weliswaar veel klanten met lichamelijke klachten, maar ook mensen die zich niet oud voelen maar wel degelijk senior zijn.

Ik ben zelf bijna senior en begrijp deze ‘koudwatervrees’ voor een seniorenbed wel. In alle rust laten we dan ook zien dat zo’n bed mooi én levensloopbestendig tegelijk kan zijn. Dat is belangrijk, want mensen begrijpen dat rekening houden met eventuele gezondheidsproblemen belangrijk is, maar doen op voorhand liever geen concessies aan de vormgeving”.

Ergonomie verbinden met design

Bij De Suite krijgen functioneel ingegeven keuzes net zo veel aandacht als de esthetische. Een goede zit- en uitstaphoogte bijvoorbeeld hoeft niet te zorgen voor een kolossaal bed, tenzij dat natuurlijk uw smaak is. Op dezelfde wijze en met een scherpzinnig gevoel voor stijl kijken de beddenmakers uit Moordrecht naar zorgbedden. Met hun hoog laag bedden en boxsprings op maat vinden senioren op sublieme wijze de verbinding tussen een toekomstgerichte én fraai ingerichte slaapkamer. Zelfs de FPS ontspanningstechnologie wordt volledig onzichtbaar ingebouwd.

Gevoel voor stijl ervaart u ook in de bijzondere showroom en het aangrenzende atelier. Daar wordt elk bed met aandacht voor de kleinste details en van eersteklas materialen vervaardigd. U kunt daar met eigen ogen zien hoe bijzonder deze seniorbedden zijn. Wim vertelt in geuren en kleuren: “We werken graag met fraaie stoffen, prachtige houtsoorten en maken de mooiste ontwerpen voor de complete slaapkamerinrichting. Maar wij geloven ook dat kwaliteit in combinatie met maatwerk het leven aangenamer kan maken, waarbij technologische innovaties zorgen voor meer ergonomie en meer gebruiksgemak.”

Een seniorenbed met persoonlijke signatuur

De oudere die niet kan wennen aan het stigma ‘senior’ zal in Moordrecht ontdekken dat een seniorenbed gemaakt wordt in zijn of haar eigen stijl. Met ruim baan voor persoonlijke smaak in een stijlvol ingerichte showroom. Maar ook met aandacht voor specifieke problemen waar senioren mee te maken krijgen. Een seniorenbed op maat kan voorzien worden van FPS-technologie, is voorbereid op persoonlijke omstandigheden en onvoorziene situaties zoals de zorg aan bed. Dé specialist in het maken van bedden voor ouderen houdt overzicht in alle zaken die van belang zijn, voor nu en voor later. Meer dan in een normale beddenwinkel wordt u nauw betrokken bij de samenstelling van uw eigen bed. U praat u met echte vakmensen die met verstand van zaken alle tijd nemen om voor u het perfecte bed te maken. U kunt met eigen ogen zien hoe de bedden worden gemaakt en bent van harte welkom in de showroom, werkplaats en atelier.

Dit is een partnerpagina. De redactie van EW is niet verantwoordelijk voor de inhoud.
De Suite

Hoog laag bedden

Met het oog op de toekomst kiezen steeds meer mensen voor een slaapkamerinterieur met daarin een hoog laag bed. De hoog laag bedden zijn niet van andere bedden te onderscheiden en kunnen bij De Suite volledig in de eigen stijl van de klant worden gemaakt. Zo halen klanten het beste bed in huis, voor nu […]

Lees verder
De Suite

Beter slapen met geluid

Een goede nachtrust geeft het lichaam en de geest energie voor overdag. Een goed bed en matras afgestemd op uw wensen is hierbij essentieel. Bij De Suite bieden we bovendien de mogelijkheid om uw matras uit te rusten met een ingebouwd FPS-geluidssysteem. FPS staat voor ‘physio frequency support’. Het systeem geeft geluidsgolven af die niet […]

Lees verder
De Suite

De slaapkamer is de belangrijkste ruimte in huis

Goed slapen begint bij een goed bed. Maar om ultiem te ontspannen in de slaapkamer is het belangrijk dat de inrichting van deze leefruimte is afgestemd op uw wensen. De Suite heeft meer dan 40 jaar ervaring in het maken van bedden en kasten op maat. Wij helpen u graag verder om kwaliteit te combineren […]

Lees verder