Beter slapen met geluid

Een goede nachtrust geeft het lichaam en de geest energie voor overdag. Een goed bed en matras afgestemd op uw wensen is hierbij essentieel. Bij De Suite bieden we bovendien de mogelijkheid om uw matras uit te rusten met een ingebouwd FPS-geluidssysteem.

FPS staat voor ‘physio frequency support’. Het systeem geeft geluidsgolven af die niet te horen zijn, maar wel zorgen voor stimulering van de bloedsomloop. Deze door Newas ontwikkelde techniek heeft een weldadige werking, verlaagt de basisspanning van het lichaam en stimuleert de stofwisseling.

Reducering van klachten

Met op maat gemaakte software worden geluidspulsen in vloeiende bewegingen naar vier speciale speakers gestuurd. Deze zetten de ontvangen signalen om naar subtiele trillingen die die de bloedsomloop en spieren stimuleren. De software regelt ook het circuleren van de geluidsgolven van het hoofd naar de benen en terug. Door het variëren van frequenties, pulsatie en circulatie kan gericht gewerkt worden aan reducering van pijnklachten, verminderingen van spierspanning en onrust.

Het bleek uitstekend geschikt voor bedden

De techniek werd al in stoelen toegepast, maar bleek minstens zo effectief in de slaapkamer. De geluidsgolven zorgen in een specifiek patroon en ritme snel voor een diepere staat van ontspanning. Een programma van nog geen half uur voor het slapen gaan zorgt voor een betere nachtrust. Deze akoestische techniek is niet alleen een succesvolle toepassing voor mensen die slecht slapen, maar ook voor mensen die stress ervaren, neuropatische of motorische klachten hebben en veel spanning opbouwen zoals bij Parkinson.

Een bed met FPS-technologie heeft diverse programma’s met uiteenlopende functies. Zo zijn er programma’s voor ontspanning, voor een vlug herstel en voor specifieke spiergroepen. Bij deze laatste programma’s hebben mensen baat die kampen met Parkinson of neuropathische pijnen. U kunt de intensiteit van de trillingen aanpassen aan uw wensen.

Goed slapen is enorm belangrijk

Een goede nachtrust geeft het lichaam en de geest energie voor overdag. Daarom is goed slapen zo belangrijk. Goed slapen bereikt u met de juiste ondersteuning van uw lichaam, maar ook met een droog slaapklimaat. Bovendien kunnen kan de FPS-technologie uw bloedsomloop stimuleren en uw spieren extra ontspannen. Zodoende slaapt u beter en vermoeidheid neemt af.

De juiste energiebalans bij Parkinson

Fysieke of geestelijke veranderingen in het dagelijks leven vragen soms om kleine en soms om grote aanpassingen om aangenaam van het leven te kunnen genieten. Om te kunnen herstellen is een juiste energiebalans belangrijk, waardoor we met voldoende energie weer verder kunnen. FPS-ontspanningstechnologie kan daar een grote bijdrage aan leveren, omdat ontspanning – net als voldoende bewegen – belangrijk is voor herstel. Iedereen met Parkinson weet dat energie per dag verschilt en dat herstelmomenten belangrijk zijn om goed te kunnen functioneren. Met FPS kan dat in een vertrouwde omgeving: in een eigen bed of stoel.

Geluidsgolven helpen bij neuropathie

Mensen met neuropathie hebben baat bij een betere doorbloeding. FPS zorgt ervoor dat juist de kleinere bloedvaatjes weer beter worden bereikt, met name in handen voeten. Neuropathie tast niet alleen gevoelszenuwen, maar ook bewegingszenuwen aan. Het gevolg is pijn in combinatie met vermoeidheid. Vooral ’s avonds of na een wandeling is het legs & feet programma dan erg prettig. Uw benen hebben immers de grootste spiergroepen, waardoor het effect van de geluidsgolven maximaal is. En bovendien rijken geluidsgolven veel dieper dan een gewone massage aan de oppervlakte.

Beter slapen door geluid

De wereld om ons verandert snel. Werkdruk, zorgen over gezondheid en welzijn kunnen leiden tot stress en spanningen, die dikwijls weer leiden tot mentale en fysieke klachten. Daarom hoeft u niet ziek te zijn om baat te hebben bij deze ontspanningstechnologie. Ontspannen is goed voor een mens, omdat het zorgt voor fysiek en geestelijk herstel. Dat kan door wandelen en sporten, maar dus ook vanuit de luie stoel of comfortabel bed. Zo begint u meer ontspannen aan uw nacht.

Powernappen bij sport en vliegstress

Een korte behandeling leidt tot fysieke en geestelijke ontspanning en verbetering van de bloedcirculatie. Spierstijfheid en gewrichtsklachten worden behandeld en de powernap wordt met een druk op de knop in gang gezet. Het powernap programma wordt veel gebruikt door mensen die vaak vliegen en vliegstress ervaren. Maar ook door mensen die een herstelmoment zoeken na intensief sporten.

Meer informatie: www.desuite.nl/slapen/fps

Dit is een partnerpagina. De redactie van EW is niet verantwoordelijk voor de inhoud.
De Suite

De Suite maakt elk seniorenbed in eigen stijl

We worden in Nederland ouder en ouder met een gemiddelde leeftijd die al ruim de 80 voorbij is. Deze toename in levensverwachting betekent voor velen een lange – en gelukkig ook vaak prachtige – periode die ouderdom heet. Maar die ouderdom komt wel met gebreken en voor menig ‘senior’ met een opeenstapeling van verschillende klachten. […]

Lees verder
De Suite

Hoog laag bedden

Met het oog op de toekomst kiezen steeds meer mensen voor een slaapkamerinterieur met daarin een hoog laag bed. De hoog laag bedden zijn niet van andere bedden te onderscheiden en kunnen bij De Suite volledig in de eigen stijl van de klant worden gemaakt. Zo halen klanten het beste bed in huis, voor nu […]

Lees verder
De Suite

De slaapkamer is de belangrijkste ruimte in huis

Goed slapen begint bij een goed bed. Maar om ultiem te ontspannen in de slaapkamer is het belangrijk dat de inrichting van deze leefruimte is afgestemd op uw wensen. De Suite heeft meer dan 40 jaar ervaring in het maken van bedden en kasten op maat. Wij helpen u graag verder om kwaliteit te combineren […]

Lees verder