YTS werkt samen met AWS om data security in open banking mogelijk te maken

Yolt Technology Services (YTS), de toonaangevende aanbieder van open banking in Europa, vergemakkelijkt de toegang tot open banking-diensten, waaronder directe overboekingen (PIS) en het ophalen van transactiegegevens (AIS) via zijn API-verbinding met een netwerk van banken.

Wat is open banking?

De open banking-functionaliteit bestaat uit twee belangrijke diensten. De eerste is Account Information Services (AIS). Hierdoor krijgen bedrijven, met toestemming van klanten, goed inzicht in de financiële activiteiten van klanten. Met deze inzichten krijgen bedrijven een goed ​​beeld van het gedrag van klanten, waardoor ze diensten efficiënter kunnen plannen en een gepersonaliseerde ervaring kunnen bieden aan hun eindgebruiker. De tweede functionaliteit is Payment Initiation Services (PIS), die rekening-naar-rekening betalingen mogelijk maakt als alternatief voor creditcard- of debetcardbetalingen. Dit ondersteunt de onmiddellijke ontvangst van geld en verlaagt de transactiekosten met maximaal 90%. Deze technologie stelt consumenten in staat om te betalen zonder hun kaartgegevens in te voeren, hierdoor minimaliseert het risico dat gevoelige gegevens verkeerd worden behandeld aanzienlijk.

Databeveiliging staat voorop

Vanwege de aard van de data die wordt overgedragen via open banking-diensten, staat beveiliging voorop bij YTS. Het gehele open-bankecosysteem is gebaseerd op maximale focus op databeveiliging en elk aspect ervan is onderworpen aan strikte regelgeving inzake de verwerking en opslag van data. Aanbieders moeten ervoor zorgen dat data veilig worden bewaard vanaf het eerste moment dat een klant hen toegang geeft tot hun gegevens, dus beveiliging is in elke fase van cruciaal belang.

Versleuteling wordt toegepast tussen de partijen tijdens de respectieve sessie om de vertrouwelijkheid en integriteit van de informatie te waarborgen. Bovendien zorgt regelgeving ervoor dat de verwerking van gevoelige data moet plaatsvinden in veilige omgevingen in overeenstemming met sterke en algemeen erkende industrienormen.

Desondanks kwamen in het recente onderzoek van YTS onder 800 zakelijke leiders in de financiële dienstverlening misvattingen en verkeerde informatie naar voren over databeveiliging, met name met betrekking tot de manier waarop data worden opgeslagen en geopend. Het zijn deze misvattingen die de open banking-sector weerhouden.

‘Open banking heeft de manier waarop miljoenen consumenten hun persoonlijke financiën beheren en hun gegevens gebruiken veranderd. Uit het onderzoek van YTS zien we een grote interesse in open banking, maar ook een aantal grote zorgen over de manier waarop de data worden opgeslagen’, zegt Roderick Simons, Chief Technology Officer bij YTS. Het onderzoek toonde aan dat respondenten die geïnteresseerd zijn in open banking, vragen en onzekerheden hebben over databeveiliging, data-uitwisseling en het open banking-model.

Een cloudomgeving die voldoet aan de beveiligingsbehoeften

YTS maakt gebruik van AWS Cloud Computing Services om ervoor te zorgen dat het hoogste beveiligingsniveau wordt bereikt en gehandhaafd voor alle open banking-diensten. Nu bedrijven en consumenten de kansen beginnen te zien van open banking, groeit de hoeveelheid gevoelige data en de database snel. Daarom was het essentieel voor YTS om toegang te hebben tot de meest veilige cloud computing-omgeving die momenteel beschikbaar is.

Het bouwen van een veilige, schaalbare, betrouwbare, beschikbare omgeving voor dataopslag die voldoet aan de behoeften van open banking, zou een ongelooflijk kostbare en complexe oefening zijn. YTS heeft ervoor gekozen om samen te werken met AWS om te voldoen aan zijn computing- en opslagvereisten. Het AWS-systeem, waarbij alle YTS-data over meerdere servers worden verzameld, is volledig schaalbaar. Dit is een groot voordeel voor YTS, aangezien het vorig jaar zijn miljardste API-verzoek vierde en blijft groeien nu zowel bedrijven als consumenten de mogelijkheid van open banking zien.

 Samenwerken met AWS is belangrijk voor YTS-klanten, maar ook voor onze branche als geheel, omdat het vertrouwen in veiligheid over de hele linie vergroot en zal bijdragen tot een grotere acceptatie van open banking door zowel bedrijven als consumenten.

Data worden niet alleen end-to-end versleuteld; ze worden ook versleuteld in de datacenters van AWS. Zo heeft niemand toegang tot de gegevens van de gebruiker zonder hun uitdrukkelijke toestemming, waardoor de strengste beveiligingsnormen verder worden afgedwongen. Een reeks beveiligingscontroles is geconfigureerd om een ​​volledig op maat gemaakt bereik van toegang en machtigingen tot de gegevens te bieden.

‘AWS helpt ons te voldoen aan de strengste eisen op het gebied van beveiliging, naleving en regelgeving, en helpt ons om eventuele onzekerheid van onze klanten over hoe hun gegevens worden opgeslagen, weg te nemen. Met AWS hebben we een schaalbare, veilige cloudomgeving gecreëerd die voldoet aan onze beveiligingsbehoeften, terwijl we toch kunnen groeien en ons bedrijf kunnen opschalen’, vervolgt Simons.

Dit is een partnerpagina. De redactie van EW is niet verantwoordelijk voor de inhoud.
Amazon Web Services

Ontwikkelen digitale vaardigheden als sleutel tot bereiken Digital Decade doelen binnen Europa

Prestaties uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Dit geldt niet alleen in de financiële wereld maar gaat ook op voor vaardigheden; wat essentieel was een aantal jaren geleden is niet per definitie belangrijk en nodig in de toekomst. Vroeger gingen we naar school en verwierven we vaardigheden door vervolgopleidingen en werkervaring. Met de […]

Lees verder
Amazon Web Services

Verborgen talent is de sleutel tot versnelde digitale transformatie

Tussen digitalisering en vaardigheden gaapt een kloof: in 2030 zijn in heel Europa 20 miljoen ICT-specialisten nodig. Inclusiviteit en diversiteit moeten opnieuw worden uitgevonden in de werving van talent, zegt Tanuja Randery, Managing Director EMEA van Amazon Web Services (AWS). “Er is aanzienlijke vrouwelijke expertise dat nog niet wordt aangeboord. Als we die verborgen talenten […]

Lees verder
Amazon Web Services

Werken in de cloud, de sleutel tot strategisch succes

Kleine tot middelgrote bedrijven omarmen het nieuwe digitale tijdperk. Dat is een goede ontwikkeling voor het mkb, de motor van onze economie. Toch verloopt hun digitale transformatie niet vlekkeloos. Er wordt onder andere nog te weinig gebruikgemaakt van de cloud om strategisch te innoveren. Dat blijkt uit onderzoek van Amazon Web Services (AWS) naar de […]

Lees verder
Amazon Web Services

Cloud Lab wil groeikracht van mkb-ondernemers aanjagen

‘s Werelds meest uitgebreide cloudprovider opent een Cloud Lab in Nederland om het midden- en kleinbedrijf vooruit te helpen. Vanuit de techcampus CupolaXS in Haarlem wil Amazon Web Services (AWS) kleine en middelgrote ondernemers adviseren, inspireren en ondersteunen bij het realiseren van hun ambities. “Het mentorprogramma van Cloud Lab biedt het mkb enorme kansen om […]

Lees verder