Eric Vrijsen Premium Corner

Geen Rutte-doctrine, maar Kaag-doctrine in notulen

27 april 2021

De schrik zat erin bij het kabinet-Rutte III. Maar is het onoorbaar? Ministers ergerden zich aan eindeloos vragende Kamerleden. Namen en rugnummers van ambtenaren moesten geheim blijven. De informatieplicht aan het parlement werd echter niet geschonden, analyseert Eric Vrijsen. En in plaats van een Rutte-doctrine, was eerder sprake van een Kaag-doctrine.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.