Gertjan van Schoonhoven Premium Corner

Hypocriet getetter van activisten tegen kerncentrale in Groningen

03 maart 2021Leestijd: 2 minuten

De suggestie van premier Rutte dat er mogelijk een kerncentrale in Groningen komt, leidt tot enorme woede bij twee Groningse milieu- en klimaatactivisten. Gertjan van Schoonhoven vraagt zich af waarom zij zo stil blijven als in dezelfde provincie windmolens van 200 meter en hoger worden geplaatst.

Premier Mark Rutte (VVD) heeft wel wat losgemaakt met zijn suggestie om in Groningen een kerncentrale neer te zetten. Hoewel nieuwe kerncentrales op Nederlands grondgebied echt heel verre toekomstmuziek zijn – de nationale politiek begint net aan het idee te wennen – werd er meteen na de uitspraken van de premier her en der moord en brand geschreeuwd.

Als gewone Groningers vermomde activisten eisen aftreden Rutte

Zo eisen in de Volkskrant van deze woensdagochtend twee Groningers in een ingezonden brief meteen maar op hoge toon excuses – ja zelfs het aftreden – van de premier. ‘U bent niet meer geloofwaardig. Het wordt tijd dat u opstapt.’

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.