Gertjan van Schoonhoven Premium Corner

Punt gemaakt, boeren. Nu komt het aan op bestuurlijke ruggengraat

15 oktober 2019

Slim van de boeren om op de stoep van de provincie te gaan demonstreren. Maar niet zo slim om dat protest in Groningen zo ontzettend uit de hand te laten lopen, schrijft Gertjan van Schoonhoven.

Wat het laatste betreft: er is bij de bevolking, en ook in politiek Den Haag, best begrip voor de benarde positie van de Nederlandse boer. Zo geweldig gaat het al niet in de landbouw, en dan is de boer ook nog eens de Kop van Jut in de complexe stikstofkwestie, waaraan andere bevolkingsgroepen óók bijdragen. Om nog maar te zwijgen van het buitenland.

Er is best sympathie voor de boeren, maar niet voor zo’n domme actie

Meer over de protesten in Groningen en elders: Provincies bezwijken onder boerenprotest

Maar zo’n domme gewelddadige actie als die van maandag op het Martinikerkhof in Groningen verpest het dan weer voor de boeren. Zó groot is het begrip nou ook weer niet bij iedereen, en dit soort intimidatie is net zo erg en afkeurenswaardig als – om maar wat te noemen – de bedreigingen aan het adres van burgemeesters en andere bestuurders uit de onderwereld.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.