Philip van Tijn Premium Corner

Waar blijven de echte slachtoffers van de kalifaat-waanzin?

09 juni 2019Leestijd: 4 minuten

Philip van Tijn ergert zich aan de aanhoudende roep om jihadisten en hun gezinnen terug te halen, met allerlei twijfelachtige argumenten. Daardoor sneeuwt het enorme leed van slachtoffers, zoals de Jezidi’s, onder. Terwijl het daar juist over zou moeten gaan.

Ik hoop (en verwacht) dat u begrijpt dat ik het niet leuk vind om alweer te schrijven over de ‘jihad-kinderen’ en hun bijvangst, de ‘jihad-vrouwen’. En volgens menigeen horen ook de ‘jihad-mannen’ in dit rijtje, want ook die hebben in onze beschaafde wereld recht op leven en ze mogen best eens een fout maken.

Philip van Tijn

Philip van Tijn is bestuurder, toezichthouder en adviseur. Hij schrijft wekelijks op zondag een blog over de actualiteit.

Ik schrijf er weer over omdat je aan alles proeft dat er iets aan het schuiven is. Scandinavië (het aardse paradijs) is al voorzichtig bezig met het actief terughalen van jihadistische ‘staatsburgers’ en ook andere landen houden de rug niet recht. Want het zijn per slot van rekening landgenoten, iedereen begaat wel eens een misstap, we mogen landen als Syrië en de Koerden er niet mee opzadelen, je kunt kinderen toch niets verwijten, als je ze niet terughaalt zijn ze op den duur gevaarlijker voor onze samenleving – de gebruikelijke schijnargumenten van weekdieren als de kinderombudsman en mensenrechtenactivisten.

Geen van deze argumenten klopt of is aantoonbaar waar. Of het in alle (of zelfs de meeste) gevallen landgenoten zijn, is ernstig de vraag, papieren zijn natuurlijk vernietigd (behalve als het gunstig is ze te behouden), bij de kinderen die in de heilstaat zijn geboren is het nóg ingewikkelder. Dit is niet zomaar ‘een misstap’ geweest die niet te voorzien was, integendeel, waarschuwingen vooraf genoeg en wat ze ‘daar’ hebben uitgevreten is niet na te gaan. Of ze gevaarlijker zijn of worden als je ze níet terughaalt, geen idee, want het een is net zo moeilijk te bewijzen als het ander.

Waarom werden Poch en van Laarhoven geniepig uitgeleverd?

Meestal wordt dat gezegd door deskundigen die precies weten welke psychiatrische patiënt wel of niet gevaarlijk is en wat de waarde van die beoordelingen is, weten we inmiddels. En of ze in Nederland berecht moeten worden of in het gewezen kalifaat is een ingewikkelde discussie.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.