Premium Lock Zal Amerika wennen aan nóg vier jaar Trump?

31 mei 2019Leestijd: 4 minuten
Donald Trump. Foto: AFP.

Als de economische wind in de rug aanhoudt, ligt Trump op koers om te worden herkozen. Zijn gedrag maakt herverkiezing iets moeilijker, maar ook daar wennen de Amerikanen aan, schrijft Robbert de Witt.

Voor Trump zijn de volgende presidentsverkiezingen, van november 2020, al begonnen. Terwijl hij aan de andere kant van de wereld een van de grootste internationale kwesties moet oplossen, kan hij het niet laten om zijn voornaamste uitdager te beledigen.

Robbert de Witt

Robbert de Witt (1978) is Buitenlandredacteur bij Elsevier Weekblad. Hij blogt wekelijks over mondiale ontwikkelingen en de gevolgen ervan voor Nederland en Europa.

In Tokio sprak hij met bondgenoot Shinzo Abe, premier van Japan. Het ging ook over het gevaar van atoommacht Noord-Korea. De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un had voormalig vicepresident Joe Biden een ‘sukkel met een laag IQ’ genoemd. Het Noord-Koreaanse staatspersbureau Korean Central News Agency publiceerde een lange lijst met blunders van Biden.

Biden heeft veel kritiek op Pyongyang en op de wijze waarop Trump het probleem-Kim benadert. Nog belangrijker: Biden is – ondanks beschuldigingen van vrouwonvriendelijk gedrag – veruit de populairste tegenkandidaat van Trump. Dat betekent dat je aanvallen van Donald Trump kunt verwachten.
Zondag 26 mei tweette Trump dat Kim ‘vast en zeker heeft geglimlacht toen hij Biden een persoon met een laag IQ’ noemde.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw