Michiel Dijkstra Premium Corner

Techreuzen brengen de vrije markt in gevaar

17 april 2019Leestijd: 3 minuten

De kritiek op de macht van de Amerikaanse techreuzen zwelt aan, schrijft Michiel Dijkstra. Google, Facebook, Apple en Amazon maken misbruik van hun machts­positie, klagen andere bedrijven in de rechtszaal. Ze ­nemen het niet zo nauw met gegevens van gebruikers, waarschuwen privacywaakhonden. Ze moeten misschien worden opgeknipt, zeggen politici.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.