Robbert de Witt Premium Corner

Wat bezielt Theresa May om maar te blijven doorgaan?

21 maart 2019Leestijd: 3 minuten

Over de politieke antenne van de Prime Minister zijn inmiddels terechte twijfels ontstaan. Maar wat betreft incasseringsvermogen is Theresa May ongetwijfeld de best gekwalificeerde politicus in Westminster, schrijft Robbert de Witt.

De Britse politiek is niet voor tere zieltjes. Wie wel eens naar de Prime Minister’s Questions kijkt, moet wel bewondering hebben voor de dikke huid van Britse bewindslieden. Ze moeten zich voor het oog van de natie de ene na de andere giftige verbale aanval laten welgevallen. In dat ene uurtje, elke woensdag, krijgen volksvertegenwoordigers alle ruimte de kachel aan te maken met hun regeringsleider.

Robbert de Witt

Robbert de Witt (1978) is Buitenlandredacteur bij Elsevier Weekblad. Hij blogt wekelijks op donderdag over mondiale ontwikkelingen en de gevolgen ervan voor Nederland en Europa.

En wie de Britse tabloids leest, weet dat ook journalisten in het Verenigd Koninkrijk weinig rekening houden met de gevoelens van hun onderwerp: politici worden geregeld, en vaak met nauwelijks verholen plezier, volledig afgefakkeld.

Theresa May wist dus wat haar ongeveer te wachten stond, toen zij het overnam van David Cameron. Het is geen geheim dat zij persoonlijk tegen Brexit was. Net als David Cameron vond zij dat het Verenigd Koninkrijk lid moest blijven van de Europese Unie. Maar uit ‘plichtsbesef’ – zo benadrukte zij vele malen – vond May dat zij de wil van het volk moest uitvoeren en haar land naar de uitgang moest sturen.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.