Joppe Gloerich Premium Corner

Cliteur te controversieel? Universiteit Groningen, doe normaal

27 maart 2019Leestijd: 3 minuten

Filosofen van de Rijksuniversiteit Groningen maken zich boos over de komst van hoogleraar en Forum voor Democratie-politicus Paul Cliteur, die mag spreken op de Nacht van de Filosofie. Ze begrijpen niet dat het weren van controversiële meningen het laatste is wat een universiteit moet doen, schrijft Joppe Gloerich.

Als de organisatie van de Groningse Nacht van de Filosofie als doel had de baldadige kant van de soms wat elitaire wijsbegeerte bloot te leggen, dan is ze daarin geslaagd. Universiteitsblad Ukrant schrijft dat onder studenten en docenten verzet is uitgebroken tegen de komst van de Leidse hoogleraar rechtsfilosofie Paul Cliteur, die staat aangekondigd als een van de gastsprekers bij het evenement op 5 april. Cliteur, die ook het wetenschappelijk instituut van Forum voor Democratie leidt en binnenkort namens die partij in de Eerste Kamer plaatsneemt, is te ‘controversieel’.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.