Jelte Wiersma Premium Corner

Duits-Franse EU vernielt Europa

14 november 2018

De twee krachtmetingen in de Europese Unie bereiken langzamerhand hun finale. Het Verenigd Koninkrijk wrikt zich beetje bij beetje los uit het EU-keurslijf, Italië breekt uit het eurokeurslijf. Beide landen rebelleren daarmee tegen Duitsland en Frankrijk, die vooralsnog weigeren te erkennen dat ‘hun’ EU te diep ingrijpt in de nationale soevereiniteit en moet worden teruggeschaald om Europa niet uiteen te laten vallen, schrijft Jelte Wiersma.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.