Bram Hahn Premium Corner

Goed dat AMC peperduur geneesmiddel namaakt

11 april 2018Leestijd: 1 minuut

Circa 65 Nederlanders hebben de ziekte CTX, die onder meer kan leiden tot blindheid. Zij worden al decennia succesvol behandeld met het medicijn CDCA, dat ooit was bedoeld tegen galstenen. De enige fabrikant van het middel, het Italiaanse Leadiant, verhoogde vorig jaar plots de prijs met 120.000 euro per patiënt per jaar. Het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam besloot daarop het middel zelf te gaan maken, zodat het 20.000 euro kost.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.