Fleuriëtte van de Velde Premium Corner

Oudere werklozen slechter af met langere WW-uitkering

26 april 2017Leestijd: 2 minuten

Gedoe in de polder. De vakbonden zijn boos, omdat de werkgevers meer bedenktijd willen voor het plan om werklozen weer maximaal drie jaar een WW-uitkering te geven. Ze hebben daarom alle overleg met de werkgevers opgeschort, waaronder dat over een nieuw pensioenstelsel.

Het kabinet verkort de maximale WW-duur sinds vorig jaar geleidelijk van 38 tot 24 maanden in 2019. Vakbeweging, kabinet én werkgevers draaiden dit verstandige besluit in 2013 al de nek om door in het Sociaal Akkoord af te spreken dat dit in de cao mag worden ‘gerepareerd’. En ze werken aan een plan, al goedgekeurd door demissionair minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher (PvdA), om de WW-duur structureel te verlengen, maar dat gaat nu dus even wat moeizaam.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.