Marijke Hilhorst Premium Corner

Strenge protocollen: zo worden stemmen geteld

22 februari 2017Leestijd: 3 minuten

Bijna honderd jaar geleden kregen alle Nederlandse mannen en vrouwen kiesrecht, passief en actief, en binnenkort mogen we daar weer gebruik van maken. De Tweede Kamerverkiezingen zijn op 15 maart. Er staan dit keer liefst 28 partijen op de lijst, 7 meer dan bij de vorige verkiezingen, in september 2012, toen ik me als vrijwilliger had aangemeld om mee te helpen de stemmen te tellen. Dat was leerzaam.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.