Afshin Ellian Afshin Ellian Premium Corner

Pieter Omtzigt leed aan gevaarlijke tunnelvisie

15 november 2017Leestijd: 4 minuten

Pieter Omtzigt ging niet als een Kamerlid, maar als een rechercheur te werk. Hij had zich overgeleverd aan ‘abductie’, een moderne manier van redeneren. De Amerikaanse wetenschapper Charles Sanders Peirce (1839-1914) introduceerde deze methode voor het ontdekken van waarheid of stand van zaken onder bepaalde omstandigheden. Abductie wordt aangeduid als ‘inference to the best explanation’.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.