Huizenprijzen

Wat betekent de gekte op de huizenmarkt voor u?

02 mei 2018

Exclusief in Elsevier Weekblad deze week: prijzen per vierkante meter in alle 3.070 wijken van Nederland, en in alle buurten van de vijf grote steden.

Vergelijk de huizenprijzen in úw buurt. Bekijk de gegevens voor 3.070 wijken in Nederland

De duurste wijk van Nederland is de Vondelbuurt in Amsterdam, daar werd in 2017 gemiddeld 7.082 euro per vierkante meter betaald bij verkoop. Op een ranglijst van alle 3.070 wijken in Nederland zijn de eerste 53 posities voor wijken in Amsterdam. Zelfs de prijzen van vierkante meters in de voorheen armlastige Dapperbuurt liggen gemiddeld nu nog hoger dan in het welstandige Aerdenhout.

Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek ‘Wat is uw huis echt waard?’ van Elsevier Weekblad en het Kadaster. Het Kadaster brengt voor Elsevier Weekblad jaarlijks per wijk in kaart hoeveel euro in Nederland per vierkante meter wordt betaald, waar de meeste huizen zijn verkocht en welke trends te zien zijn op de huizenmarkt. Let op, het gaat om de daadwerkelijk betaalde bedragen zoals vastgelegd bij de notaris in de koopakte. Dus het gaat niet om de vraagprijs.

Prijsstijging appartementen

De duurste wijk buiten Amsterdam is Patrimonium in Amstelveen. Daarmee is meteen een tweede belangrijke trend aangewezen: de prijzen in de randgemeenten van de hoofdstad stegen gemiddeld met meer dan 12 procent in 2017 ten opzichte van 2016. Dat zijn de zoekgebieden voor wie Amsterdam niet meer kan of wil betalen.

Derde trend: de grootste prijsstijging landelijk is te zien bij de appartementen, met namelijk 6,5 procent. Vrijstaande huizen stegen gemiddeld 4,8 procent per vierkante meter in prijs.

Lees het volledige onderzoek: huizenprijzen per vierkante meter.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.