Premium Lock Niks werkt zo goed tegen hooligans als een flinke douw

07 oktober 2023Leestijd: 3 minuten
Huis Rotterdamse wethouder en locoburgemeester Robert Simons beklad. Foto: MediaTV/HH/ANP

Feyenoord-hooligan Max V. – fiscalist te Rijswijk – blijkt behoorlijk opgeknapt van een half jaar achter slot en grendel. Hopelijk hebben de autoriteiten nu de angel uit de beruchte RJK-hooligangroep getrokken, schrijft Gertjan van Schoonhoven.

In de rechtszaal was hij opeens niet zo’n stoere jongen meer: Maximiliaan V. uit Rijswijk, de 30-jarige Feyenoord-hooligan die volgens het Openbaar Ministerie een van de leidersfiguren is van de Rotterdam Jongeren Kern. De ‘RJK’ bouwde de afgelopen twee, drie jaar een reputatie op als een even beruchte als ongrijpbare hooligangroep rond de Rotterdamse club, verantwoordelijk voor spandoeken met de goorste antisemitische en bedreigende teksten en ook daadwerkelijke intimidatie van personen.

Onder hen burgemeester Ahmed Aboutaleb en zijn dochter, wethouder Robert Simons, toenmalig Feyenoord-bestuurder Mark Koevermans – wiens ruiten werden ingegooid en wiens huis werd beklad met de RJK-tag – en de naar Ajax verkaste Feyenoord-speler Steven Berghuis. Ook Paul van Dorst, sportschoolhouder en oprichter van Feyenoords lhbtiq+-supportersvereniging Roze Kameraden, was diverse malen doelwit van intimidatie. De RJK was daarnaast met allerlei weerzinwekkende spandoeken aanwezig bij belangrijke Europese wedstrijden, zoals in mei 2022 in Tirana, bij de finale van Feyenoord tegen AS Roma in de Conference League.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,40 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Premium Lock

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw