Premium Lock Noodlijdend CDA sleept KLM mee in zijn val

25 september 2023Leestijd: 2 minuten
Henri Bontenbal op het congres van het CDA. Foto: Dirk Hol/HH/ANP

Met een ‘transfertaks’ tekent Henri Bontenbal (CDA) het doodvonnis van onze nationale luchtvaartmaatschappij KLM, een van de grootste werkgevers van het land. Een onbegrijpelijke stap van het CDA, schrijft politiek redacteur Eric Vrijsen.

Als je op Schiphol in een vliegtuig stapt, moet je 26,43 euro aan ticketbelasting betalen. Behalve als je zojuist bent aangekomen met een andere vlucht en op Schiphol alleen maar overstapt. Die uitzondering bestaat omdat het vliegveld en KLM verwikkeld zijn in een moordende strijd met de buitenlandse concurrentie. Nergens ter wereld hoeven overstappende reizigers ticketbelasting te betalen, vandaar die vrijstelling.

CDA-leider Henri Bontenbal vindt die vrijstelling van transfer-passagiers ‘oneerlijk’ voor Nederlanders. Hij wil dat ook de overstappers belasting gaan betalen. ‘Het doodvonnis voor KLM’ – 28.000 personeelsleden – zeggen de pilotenvakbond en iedereen met een beetje verstand van zaken in de luchtvaart.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,40 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Premium Lock

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw