Gertjan van Schoonhoven Premium Corner

Verkiezingsuitslag toont: kiezer wil onverschrokken politici met eigen thema’s en stijl

21 maart 2019

De neiging om te ‘polderen’ zit diep bij Nederlandse politici, schrijft Gertjan van Schoonhoven. Zelfs nu het hele politieke landschap van de afgelopen vijftig jaar er bij ligt als een door honderden mollen omwoeld weiland, zei premier Mark Rutte (VVD) woensdagavond, na de verpletterende overwinning van het piepjonge Forum voor Democratie van Thierry Baudet, dat het allemaal een kwestie was van ‘wat meer belletjes en koffiedrinken’. Zou het?

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.