nederland

Aantal Nederlandse slachtoffers MH17 bijgesteld naar 194

24 juli 2014Leestijd: 1 minuut

Het aantal Nederlanders dat om het leven is gekomen bij de fatale vlucht MH17 is bijgesteld van 193 naar 194. Het gaat om een vrouw met zowel de Duitse als Nederlandse nationaliteit.

Omdat de vrouw tijdens de reis met haar Duitse paspoort reisde, werd ze aanvankelijk opgenomen in de lijst van Duitse slachtoffers.

Nationaliteit

Malaysia Airlines zei in eerste instantie dat er 192 Nederlanders om het leven waren gekomen bij de crash in het oosten van Oekraïne. Het ministerie van Buitenlandse Zaken stelde dat aantal bij, ook vanwege een passagier met een dubbele nationaliteit.

Waarom deze vrouw nu op de lijst met Nederlanders is gezet, wil het ministerie van Buitenlandse Zaken uit privacyoverweging niet zeggen.

Lijkkisten

Donderdag zijn opnieuw twee vliegtuigen met stoffelijke resten uit het Oekraïense Charkov vertrokken. De militaire toestellen komen rond 16.00 uur aan op Eindhoven Airport, waarna een minuut stilte zal worden gehouden.

Namens het kabinet is minister Edith Schippers (VVD, Volksgezondheid) bij de ceremonie aanwezig. In totaal worden vandaag 74 lijkkisten overgevlogen.

Het forensische werk in Charkov is naar verwachting vrijdag afgerond, zegt een woordvoerder van het Nederlandse forensische team ter plaatse. Vrijdag zullen opnieuw rond het middaguur lokale tijd vliegtuigen met lijkkisten naar Eindhoven vliegen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.