nederland

Zeker negentien gewonden bij trambotsing in Rijswijk

02 maart 2014Leestijd: 2 minuten

Bij een botsing tussen een tram en een RandstadRail in Rijswijk zijn zondag zeker negentien gewonden gevallen, onder wie een ernstig gewonde vrouw. Zij is met spoed naar het Erasmusziekenhuis in Rotterdam gebracht.

De vrouw zat bekneld in het wrak en moest door hulpdiensten worden bevrijd. Ook vijf slachtoffers met minder ernstige verwondingen zijn naar het ziekenhuis gebracht. De andere gewonden zijn in een nabijgelegen bedrijfsgebouw nagekeken.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Kruising

Hoe het kon gebeuren dat trams 1 en 19 botsten, is nog niet duidelijk. De politie gaat de  bestuurders van de trams nog verhoren.

Onderzoekers van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid zijn zondagmiddag naar de plek van het ongeluk, op de kruising van de Broekmolenweg en de Vrijenbanselaan (de grens van Rijswijk en Delft), gegaan. De onderzoekers bekijken de situatie en brengen verslag uit aan de raad, die zal beslissen of verder onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk nodig is.

Reizigers moeten ermee rekening houden dat het tramverkeer de komende uren zal zijn gestremd. De kruising zal nog tot ver in de middag zijn afgesloten.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.