nederland

Advocaat: Benno L. kan niet meer in Nederland wonen

17 februari 2014Leestijd: 1 minuut

De protesten voor het nieuwe huis van pedoseksueel Benno L. in Leiden maken duidelijk dat hij niet langer in Nederland kan blijven wonen. Het zou beter zijn als L. naar het buitenland verhuist.

Dat zegt Benno L.’s advocaat Pieter van der Kruijs in Radio 1-programma Met het Oog op Morgen. Volgens Van der Kruijs zal bij een verhuizing binnen Nederland hetzelfde gebeuren als in Leiden.

Duitsland

‘Als dit zoveel weerstand oproept, als we kennelijk zo bekrompen en intolerant zijn, dan moeten we ook zeggen: dat moeten we niet meer doen,’ zegt Van der Kruijs. L. heeft de Duitse nationaliteit en wil graag in Duitsland wonen.

Dat kan voorlopig niet, omdat hij tijdens zijn voorwaardelijk invrijheidstelling streng wordt gecontroleerd. Duitsland kan die strenge controle op dit moment niet uitvoeren. Van der Kruijs heeft contact gezocht met het Openbaar Ministerie om een oplossing te zoeken.

Zwemleraar Benno L. (65) kreeg zes jaar celstraf voor het misbruik van tientallen zwakbegaafde meisjes. Hij mag in twaalf Brabantse gemeenten niet meer wonen, omdat hij daar zijn slachtoffertjes tegen het lijf zou kunnen lopen.

Bewoners

Burgemeester Henri Lenferink (PvdA) van Leiden regelde een appartement voor L. in een seniorenflat. Veel bewoners van de flat gaven aan L. liever niet in de buurt te hebben, maar zij begrepen het probleem.

L. onderbrengen in een seniorenflat zou dan misschien nog de beste optie zijn. Voor het huis van L. verzamelden zich zondag tientallen demonstranten, die het vertrek eisten van de man.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.