nederland

Jongen (14) overleden na ongeval met omgebouwd alarmpistool

20 januari 2014Leestijd: 1 minuut

Een veertienjarige jongen uit Amsterdam is overleden door een ongeluk met een alarmpistool. Hij had het wapen via internet gekocht en bouwde het om, zodat hij er echte kogels mee kon afvuren.

Dat meldt het Parool. De politie spreekt van een ‘noodlottig ongeval’, waarbij de jongen zichzelf in het hoofd schoot. Er zijn geen aanwijzingen dat hij zelfmoord zou hebben gepleegd.

Losse flodders

Alarmpistolen zijn nep-pistolen, waarmee je normaal gesproken alleen losse flodders kunt schieten. Het bezit ervan is verboden voor minderjarigen, het ombouwen ervan tot een echt pistool mag alleen met een vergunning.

De jongen, Siddartha Mahes, woonde in de Amsterdamse Bijlmer. Zijn moeder vond hem afgelopen maandag zwaargewond in zijn slaapkamer. Hij overleed thuis aan zijn verwondingen.

Schieten

‘Hij was in wapens geïnteresseerd. Hij heeft het wapen, een soort alarmpistool, omgebouwd zodat hij er mee kon schieten,’ zegt een politiewoordvoerder tegen het Parool.

De politie onderzoekt hoe de jongen aan het wapen is gekomen. Op de website van zijn school is te lezen dat Mahes ‘erg ambitieus’ was en later bij de Navy Seals wilde werken, een elite-eenheid van het Amerikaanse leger.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.