nederland

Gemeente Amsterdam blijft blunderen met weggeven geld

20 december 2013Leestijd: 1 minuut

De gemeente Amsterdam heeft de zaakjes nog niet op orde. Na de miljoenenblunder van vorige week waarbij bijna tienduizend Amsterdammers een veel te hoog bedrag kregen uitgekeerd, is het nu weer raak.

Een van die Amsterdammers kreeg vrijdag opeens weer 15.281,21 euro bijgeschreven op zijn rekening, meldt de lokale zender AT5. Vorige week werd nog 15.500 euro in plaats van een paar honderd euro naar hem overgemaakt. Een dag later werd dat bedrag weer teruggevorderd door de gemeente.

Een andere Amsterdammer kreeg vandaag plots tweemaal 19.000 euro overgemaakt. Deze bedragen verdwenen weer even zo snel van haar rekening.

Verbazing

PvdA-wethouder Pieter Hilhorst ligt al een tijdje onder vuur na de miljoenenblunder die de belastingdienst van de gemeente Amsterdam beging.

De gemeenteraad hoorde deze week met verbazing aan hoe het ook voor de wethouder nog grotendeels onduidelijk was hoe per abuis 188 miljoen euro werd uitgekeerd aan Amsterdamse minima.

9.949 Amsterdamse huishoudens ontvingen 11.000 tot 35.000 euro aan woontoelages, honderd keer zoveel als het bedrag waar zij recht op hadden.

Deurwaarder

Intussen is 180 miljoen euro teruggevonden. Dat betekent dat 8 miljoen euro nog altijd zoek is. Negen mobiele teams van de Dienst Belastingen van de gemeente Amsterdam trokken de afgelopen dagen langs de deuren van Amsterdammers.

De teams moesten hen ervan overtuigen het geld toch vooral terug te storten op de rekening van de gemeente. Wie niet betaalde, zou een bezoek krijgen van de deurwaarder.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.