Waarvan wordt kickbokser Badr Hari precies verdacht?

10 oktober 2013Leestijd: 2 minuten

Kickbokser Badr Hari moet voor de rechtbank in Amsterdam verschijnen. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt Hari van acht geweldsmisdrijven en een verkeersdelict.

Hieronder vindt u een overzicht van de strafbare feiten.

– 20 februari 2010: een portier van Club Blinq aan het Kleine Gartmanplantsoen wordt zwaar mishandeld door een groep mannen, waarvan Hari deel uitmaakte. De portier zou zwijggeld hebben aangenomen en doet geen aangifte.

– 6 maart 2010: Hari bestuurt een auto over de toen voor verkeer afgesloten Albert Cuypstraat en komt in botsing met een voetganger.

– 17 juli 2011: Badr Hari krijgt het in Club Air aan de Amstelstraat aan de stok met eigenaar Jeroen van den Berg. Van den Berg krijgt klappen en loopt ernstige schade aan zijn gebit op door een trap tegen zijn hoofd. Een Italiaanse gast van het slachtoffer krijgt klappen tegen zijn ribben.

– Periode 1 juli tot en met 29 juli 2011: Hari mishandelt ex-vriendin Rosa en vernielt haar huisraad.

– 2 december 2011: in het Cooldown Café aan de Lange Leidsedwarsstraat geeft Hari een kopstoot aan de stiefbroer van Rosa.

– 12 mei 2012: een tot dusver onbekend gebleven man krijgt in club Jimmy Woo in de Korte Leidsedwarsstraat onder meer een kopstoot en een zogeheten flying kick. Ook wordt een glas in zijn gezicht stukgeslagen. Volgens justitie is Hari de aanvaller. Bewakingscamera’s registreren de schermutselingen voor een deel.

– De nacht van 7 op 8 juli 2012: Badr Hari bezoekt met zijn vriendin Estelle Cruyff dancefeest Sensation in de Amsterdam ArenA. In een skybox mishandelt hij met Ferhat Y. zakenman Koen Everink ernstig. Het slachtoffer krijgt onder meer een kopstoot. Zijn linkervoet wordt er bijna geheel afgetrapt.

(ANP)