nederland

Politie Hoorn schiet bij achtervolging

13 oktober 2013

Een 23-jarige man uit Hoorn sloeg zaterdagnacht op de vlucht voor de politie. Een wilde achtervolging volgde. Om hem te arresteren heeft de politie een schot gelost.

Dat meldde de politie zondagmiddag.

Achtervolging

De politie zag de man om half twee ’s nachts tegen het verkeer in rijden en zette de achtervolging in. De man ging er met 140 km per uur vandoor. Tijdens de achtervolging raakte de verdachte bijna twee fietsers. Ook verloor hij twee keer de controle over het stuur. Hij kwam uiteindelijk tot stilstand tegen een lantarenpaal.

De 23-jarige man probeerde nog te voet te vluchten, maar de politie wist hem na een waarschuwingsschot te arresteren.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.