OM eist 18 jaar cel voor gifmoord 55-jarige loverboy

10 april 2013Leestijd: 1 minuut

Het Openbaar Ministerie (OM) in Arnhem eist een celstraf van achttien jaar voor de 55-jarige Nasr S. voor de moord op zijn echtgenote Marian Heij. Volgens het OM heeft de Marokkaan de vrouw vergiftigd.

Volgens het OM is moord met voorbedachten rade bewezen omdat S. twee dagen voor de dood van zijn vrouw het giftige azide kreeg via een vriendin die bij het Radboud Ziekenhuis werkte, laat Elseviers misdaadverslaggever Gerlof Leistra via Twitter weten.

Ook zijn er in zijn woning voedsel en drank besmet met azide gevonden. S. was in de ogen van de officier een ‘geldbeluste man’ met diverse buitenechtelijke relaties die handelde volgens een patroon van een ‘doortrapte loverboy’.

Aart van Voorthuizen, de advocaat van Nasr S., zei in het verweer dat er geen direct bewijs is voor moord. Volgens de raadsman zou het net zo goed om zelfmoord kunnen gaan. Marian Heij zou al langer met zelfmoordplannen hebben rondgelopen.

Zij zou de azide net zo goed van een vriendin hebben kunnen krijgen, in plaats van de verdachte, zo betoogde de advocaat. De raadsman vraagt dan ook vrijspraak voor zijn verdachte

Marian Heij overleed mei 2012 aan de gevolgen van vergiftiging.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.